Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/

Hvala do Boga!

Naš čitalac i dobrotvor Boško Vukić iz Filingena izdvojio 500 evra za Stojanu Nikolić i njenog sina Velibora, po koje je jedva došao traktorom do Belih Voda.

D. N. Petrović
Došao iz ravnice da preuzme donaciju: Velibor Nikolić

"U goroj smo situaciji nego u maju kada je pretila opasnost da nam bujice potpuno prekinu put do sela. Tada se do naše Dragaljevine još moglo boljim terenskim vozilom, sada se do ovog zabitog sela u podnožju Peštera i Golije stiže jedino traktorom i uz mnogo muka.

Jedva sam sišao do ravnice da preuzmem donaciju koju nam je poslao Boško Vukić iz Filingena u Nemačkoj. Majka Stojana (88) ostala je sama kod kuće, bolesna je i sve teže je vozim do lekara u Novom Pazaru "- požalio se Velibor Nikolić (48) našim reporterima, pri susretu na pola puta u Belim Vodama na magistralnom putu Novi Pazar - Sjenica.

Ostao je, podsećanja radi, u ovom zabitom selu bez ikakve nade i perspektive, da bi brinuo o teško bolesnoj majci Stojani, ali sad im je posebno teško, jer Stojana često mora kod lekara.

- Na nekoliko mesta put je potpuno odnet, a da bi traktorom prošao do Novog Pazara, gde majku u prikolici često vodim na previjanja, kontrole i preglede, morao sam da se probijam kroz šume i kroz tuđe pašnjake. Ne znam kako ću se vratiti do sela - pričao nam je Velibor.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Uprkos mnogim problemima usput, bio je presrećan što je dobio vrednu donaciju od 500 evra i što se neko setio njegove porodice i njegove muke.

- Prezahvalni smo. Ovo je za nas kao dar sa neba. Posebno u situaciji kada se se mnogo teško dolazi do sopstvenog dinara, a bolest jednog člana porodice traži svoje. Majka je imala tumor na vratu. Nekoliko puta je operisana, ipak potrebni su joj česti odlasci u Novi Pazar i stalni kontakt sa lekarima, a to traži svoje - kaže Velibor i dodaje:

- Uvek je vozim u traktorskoj prikolici, jer drugog načina da dođemo do Novog Pazara nemamo. Sad je muka da odemo i traktorom, jer su obilne padavine učinile svoje.

Svi naši apeli čelnicima grada da nam pomognu tako što će nasuti nekoliko najkritičnijih mesta na putu do našeg sela do sada su ostali bez rezultata. Jedino su nam ponudili da nam kao prvu pomoć donesu poklon-paket iz Crvenog krsta.

Odbili smo ih, jer mi nismo gladni. Nekako se snalazimo za hranu, a u nevolji smo zbog lošeg puta i nemogućnosti da se majka, zbog koje sam ostao u selu bez mogućnosti da se oženim i zasnujem porodicu, adekvatno leči. Nadam se da će održati obećanje i popraviti nam put - naglašava Velibor.

Telefonom smo se čuli i sa staricom Stojanom. Bila je srećna zbog donacije koju će, kako nam je rekla, iskoristiti za kupovinu traktorskog goriva, česta putovanja do Novog Pazara (ako se bude moglo), lečenje, lekare i nabavku potrebnih lekova.

Deo će pokušati da uštede kako bi sakupili novac za uvođenje vode u kuću i izgradnju kupatila o kome ona i njen sin Velibor maštaju godinama. Kupatilo bi joj, kaže, mnogo olakšalo život i omogućilo brži oporavak.
- Hvala mnogo tom dobrom i velikom čoveku Bošku iz Nemačke.

Dobro delo je učinio, jer za nas do sada niko nije mario. Ako izuzmemo pomoć humanitarca Hida Muratovića, prvi je koji nam je ozbiljnije i u pravom trenutku pomogao.

Za nas su ovo ogromne pare, koje moj Velibor, koliko god se trudio, u ovoj "pustinji" ne može da zaradi. Hvala mu "do Boga", želimo mu dobro zdravlje i svaku sreću ovoga sveta. Svevišnji neka ga čuva i nagradi - poručuje starica Stojana Nikolić.

D. N. Petrović
Majku Stojanu kod lekara vozi traktorom

Ne smeju ostati odsečeni

Humanitarac iz Novog Pazara Hido Muratović, koji pomaže starima i nemoćnima u ovom kraju, kaže da popravka puta do Dragaljevine ne bi grad Novi Pazar mnogo koštala, jer je dovoljno nasuti samo nekoliko kritičnih mesta koja je voda odnela i eventualno bagerom jednom proći i izravnati trasu.

- Ako čelnici grada to do jeseni ne učine, moraćemo, makar angažovali i neki privatni buldožer, da pomognemo Nikolića kako zimu ne bi dočekali odsečeni od sveta - ističe Muratović.


 

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Ljudi, hvala vam do nebesa!
HUMANITARNI MOST Osmesi za 45 mališana
HUMANITARNI MOST Svaka pomoć dobrodošla
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online