Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 12.04.2016.
02:30
Vestionline A

Ovo su seksualni problemi o kojima se skoro nikad ne priča

Ukoliko imate probleme sa seksualnim odnosima sa partnerom, to nije ništa zastrašujuće. Malo razgovora, dogovora i nekih seksi trikova će rešiti sve.

pixabay
Probleme treba rešavati zajedno

- Ljudima kažem da moraju da istraže ono što njih lično i njihove partnere privlači i uzbuđuje - kaže seksualni terapeut, Seleste Hiršman za Hafington post.

U svetu je davno prihvaćeno rešenje da se za seksualne probleme obratite terapeutu. Kod nas su retki oni koji se na ovakvu pomoć odluče, ali nije na odmet imati u vidu na šta se sve ljudi žale seksualnim terapeutima.

Nije mi bitno da li ću ikada više imati seks, ne osećam nikakvu želju

- Vrlo često čujem ovu izjavu od udatih žena, koje mi dođu prvi put na razgovor. Smatraju da je cilj seksa orgazam, a dobar seks definišu kao dobar performans. Potrebno je da shvatite da je seksualnost energija koja može da bude ispoljena na toliko mnogo načina koji ne moraju da imaju veze sa samim činom, već je cilj zadovoljstvo, opuštenost i osećaj sigurnosti - kaže Linda Sevidž, psiholog i seks edukator.

Moj muž ne može dugo da izdrži u krevetu

- Najčešći problem sa kojim se muškarci suočavaju nije erektilna disfunkcija, nego prevremena ejakulacija. Većina muškaraca pati u tišini, a kada pokušaju da reše ovaj problem često osećaju očaj, frustraciju i depresiju. Ne postoji lek za preuranjenu ejakulaciju, ali postoje načini na koji se možete nositi sa njom. Prva stvar koju treba da znate je da iako muškarac može da izdrži dugo koliko želi, to opet nije garancija ženskog užitka i orgazma. Mnoge žene bolje reaguju na stimulaciju klitorisa nego na vaginalnu penetraciju i uvek muškarcima savetujem da se fokusiraju na to - kaže Ijan Kerner, seksualni savetnik.

Seks je postao monoton

- Istina je da nikad ne možete da se vratite u period medenog meseca i da doživite seks na način kakav je bio tada, ali možete ići napred ka nečemu jednako dobrom, možda čak i boljem. Ukoliko prestanete da gledate na seks kao na nešto što treba da se dogodi između vas bez ikakve kreativnosti i komunikacije, onda je moguće da ćete otkriti način na koji vaš seksualni život ponovo može da bude uzbudljiv - ubeđena je Seleste Hiršman.

Ne osećam seksualnu povezanost sa svojim suprugom

- Kad čujem da su parovi izgubili seksualnu povezanost, tad im dam zadatak da se kroz period od nekoliko nedelja fokusiraju na kreiranje sigurne veze. Fokusirajte se na uspostavljanje ponovne konekcije kroz dodire i postizanje zadovoljstva na drugačiji način - kaže Linda Sevidž.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online