Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 19.07.2018.
18:05
D. Pašić - Vesti A

Ovacije i najveća ocena za Danijela

U Radničkoj komori Austrije u Beču, svake školske godine se organizuje Socijalna akademija (SOZAK), a polaznici su obično predsednici sindikalnih organizacija preduzeća iz svih pokrajina. Na ovom školovanju oni stiču znanja iz oblasti prava zaposlenih, najviše radnika u industriji, ali i u svim drugim oblastima i posle uspešnog završetka mogu, između ostalog, da budu i savetnici u vezi sa radnim pravom kako u Radničkim komorama tako i svojim preduzećima.

D. Pašić
Odbrana završnog rada: Danijel Radić

Među 22 kandidata ovogodišnje, 67. generacije bio je i Danijel Radić, koji je rođen i odrastao u Lincu. On u firmi Gebauer i Griler radi već 10 godina, a pet godina je i predsednik sidnikata.

- Dobio sam priliku da proširim svoje znanje i steknem mogućnost da napredujem, što sam oberučke prihvatio i iskoristio. Imali smo prijemni ispit, koji sam uspešno položio, a zatim proveo 10 meseci na Akademiji. Upoznao sam divne ljude, ne samo u grupi nego i u Radničkoj komori, s kojima ću ostati u kontaktu - kazao nam je Danijel, koji je završni ispit položio sa najvećom ocenom.

Praksa u Srbiji

Danijel je tokom školovanja u Beču imao i mesec dana prakse koje je proveo u Srbiji, odnosno Beogradu:
- Sarađivao sam sa sindikalnim organizacijama u Srbiji, pre svega Sindikatom Nezavisnost. Situacija u matici nije nimalo dobra, što se tiče prava radnika i rada sindikalnih organizacija, ali se nadam da bi saradnja sa Austrijom konkretno mogla da donese boljitak - poručuje Radić.

Veličanstveno je bilo na odbrani završnih radova. U sali Radničke komore u Beču, brojnim gostima su polaznici Akademije predstavili svoje radove. Danijel je bio u prvoj grupi i izlaskom na scenu izazvao je ovacije brojnih gostiju. Zahvaljujući pre svega velikom talentu, ali i neiscrpnoj energiji on je učestvovao u odbrani završnih radova sve četiri grupe u koje su polaznici bili podeljeni na kraju školske godine.

- Iskreno, nije mi bilo teško da pomognem kolegama oko završnih radova. Imali smo dobru saradnju tokom šklovanja i nekako mi je bilo normalno da sarađujemo do kraja. Važno je da smo ispunili ne samo naša, nego očekivanja preduzeća u kojima radimo i Radničke komore, koja nam je omogućila da proširimo znanje - naglašava ovaj mladi čovek.

Posebno mu je drago što su ovoj lepoj ceremoniji prisustvovali otac Nikola, sestra Zorica sa suprugom i decom i jedan od najboljih prijatelja i imenjak Danijel Kovačević.
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online