Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 03.02.2018.
01:00
O. Đoković - Vesti A

Slavilo 500 zemljaka

Svesrpska zajednica Francuske (SZF) predvođena čelnicom Stanom Bilbijom i njenom desnom rukom Suzanom Reljić bila je na dvodnevnom ludom provodu, u od Pariza 400 km udaljenom Nijmegenu (Holandija).

O. Đoković
Digla publiku na noge: Goca Lazarević

Luksuzni hotel, bogati doručak, potom proslava Sv. Save u gradskoj velikoj sali, program i druženje sa 500 zemljaka, doživljaj je koji će, kako tvrde naši Parižani gosti Nijmegena, pamtiti zauvek.

Vozaču rođendan

U ovoj noći posebnu radost je doživeo pariski vozač autobusa Lazar Jemović. Rođendan mu, pa kad damice saznadoše, opkolile ga kao mušice svetiljku i zagrmele:
- Ej, Šeki, Šeki, tako ti Alaha, dovešću te, Šeki, do prosjačkog štapa.

- Ne znam smem li reći glasno, ali smo mi u Parizu mačji kašalj u odnosu na njih. To je tako dobro, taj provod je bio naštiman za svačije srce i svačiju dušu. Hvala, hvala, domaćinima - euforična je uvek dobro raspoložena Stana Bilbija.

Odavno se pročulo da su članovi SZF veliki veseljaci, gde oni - tu je pesma i igra, kola obavezna, a i klečanje na podu za šta se specijalizovao najniži među njima Slobodan Šumadinac Janković, koji je nesebično istu ulogu dodelio korpulentnom "Holanđaninu" Banetu Divcu.

Jedi, pij, pevaj, igraj - veliki broj dečice je kompletan prostor pretvorio u igralište, a stariji su uvežbavali kako naše narodne tako i zabavne svetske plesne korake. Uh, koliko je bilo damskih toaleta! Tako i treba, nasleđe je to od bečkih Svetosavskih balova.

Stana Bilbija (stoji) i Nega Bilić, Dušica Kuzmanović i Branka Prlina

Naravno da su sa pozornice stizale dobrodošlice, pa je pariska Stana Bilbija ovako rekla:

- Radili smo, pa je došlo vreme da se odmorimo, zato smo kod vas. Mi u subotu obeležavamo našu slavu Svetog Savu, pozvani ste svi, dobro nam došli!

Aplauz se prolomio, biće u Parizu gostiju.

Vladika ruski Boris i srpski otac Dušan Erdelj su najtoplijim rečima blagoslovili skup i blagosiljali sve prisutne, da bi zagrmeo "Vidovdan" koji niko tako dobro ne peva kao Goca Lazarević, celu salu digla je na noge, pa kako je počela, tako do sitnih sati, a u stopu je prati orkestar Ambasador, stigao iz Pančeva.

Nena, Slobodanka, Dobrila i Slobodan na kolenima

Uz parohiju Sv. Save u Nijmengenu i oca Dušana Edelja, glavnu organizatorsku ulogu odradila je Ljiljana Ruzmarin.

Inače, u ovoj noći su birani najlepša toaleta i i najlepši par, ali ime pobednika niko ne zapamti, zato što je svako za sebe smatrao da mu je haljina najlepša i da mu je partner najlepši. A evo i jedne dileme: korpulentnoj "Holanđanki" Neni Divac pade na pamet da zapali tompus, a onom malom Slobi Šumadincu da je pozove na ples, "ni do pupka joj nije", dobili su najveći aplauz.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online