Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 12.01.2018.
02:00
O. Đoković - Vesti A

Vredni vernici u Strazburu na crkvi ugradili klima-uređaj

Može sada zima da se raspojasa koliko joj god volja i pravoslavni vernici iz Strazbura se neće naljutiti jer je na Božić pušten klima-uređaj na koji se dugo čekalo, za koji su prikupljane pare ,uloženo mnogo radnih sati i, naravno, uposleno mnogo vrednih ruku. Taj trenutak "dolaska toplote", i to na Božić, bio je, kako vernici opisuju, kao "dodatno sunce radosti", pri čemu sreću nije mogao da prikrije brižni otac Petar Lukić.

O. Đoković
Otac Petar Lukić sa vernicima i njihovom dečicom

- Sve je ovo predivno, zato i moram da se zahvalim i na videlo iznesem listu dobrovoljnih priložnika, onih koji su se, na razne načine, ugradili u ovaj projekat, u toliko željeno instaliranje grejanja u crkvi i u sali pri crkvi parohije Sv. Georgija.

I otac Petar nabraja:

- Slavko Marković, poreklom sa Kosova, poklonio je klima-uređaj crkvi, a za klimu u sali pri crkvi opredelio se Danijel Dačić, naglašavajući da je to prilog za zdravlje novorođenog sina Dušana. Sve radove instaliranja platio je Nebojša Jovanović, poreklom iz Jagodine, a angažovao se i za postavljanje unutrašnjih skela. Predsednik Crkvenog odbora Svetislav Jekić sa sinom Dejanom i njihovim radnikom Slađanom Cvetkovićem postavili su skele za vanjske instalacije klime. Zahvalan sam i električarima Trajčetu Mitevu, Milanu Stojanoviću, Ivanu Stojkoviću, Milošu i Željku Markoviću, Branislavu Jovanoviću, Dušanu Jekiću i Aci Miloševiću.

Ispleli kolo

Moja zahvalnost pripada i KUD Biseri iz Dransija, Oro iz Bobinjija i "Sv. Nikola" iz Pjerfita, održavali su tezge i oko crkve ispleli veselo kolo, a muška pevačka grupa iz Ora je izvela repertoar etno-izvornih pesama.

Sveštenik Petar ističe da je prezadovoljan i odzivom vernika za ovu akciju:

- Hvala svima koji su dali dobrovoljne priloge. Ova klima nam je najlepši božićni poklon, ali ne samo Srbima jer u našu crkvu ulaze i Makedonci, Crnogorci, Jermeni, Ukrajinci i drugi.

Sloga najvažnija

Ništa bez sloge i zajedništva potvrđeno je i u pariskom predgrađu Bondi
- Hvala predsednici Opštine Silvi Tomasan i njenoj Upravi koja nam je tokom proteklih praznika omogućila zatvaranje ulice u kojoj se nalazi crkva Sv. Petka i dala odobrenja klubovima da postave tezge - kazao je protojerej-stavrofor Željko Simović. Hvala vojski Francuske i opštinskoj policiji koji su obezbeđivali sigurnost događaja. Veliku zahvalnost upućujem i preduzeću za čišćenje Est Osombli, pobrinuli su se za čišćenje terena oko crkve. Hvala đakonu Nenadu Kostiću, a i članovima Crkvenog odbora, odnosno, damicama koje se ne boje posla, a to su: Maja, Suzana, Žaklina, Ljubinka, Snežana, Silvana, Milana, Levkica, Radica i Violeta i džentlmeni "zasukanih rukava": Stanko, Željko, Radiša, Dragoljub, Dejan, Vladan, Aleksandar, Dragan, Zlatan, Goran i Ilija.

 

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online