Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 15.01.2018.
20:10
O. Đ. - Vesti A

U provod i s cuclom

Šta se može očekivati od pariskog restorana Veseljaci (Les Barjots) u noći dočeka pravoslavne Nove godine? Eto, gori vatra, erupcija vulkana. Jedi i pij koliko ti stomak prima, pusti glas koliko ti grlo i pluća dopuste, uposli noge, ruke i struk dok telo izdrži. Tako su gosti gazde Dejana Lukića, nekad slavnog golmana rukometne reprezentacije Jugoslavije, ušli u 2018, matici želeći stabilnost, radinost i mudrost.

O. Đoković
Dok mnoge izdrže: Dame su oplele kolo

Profil ovog uzavrelog dočeka obojila su dečica porodice Vučković. Za Mateju (1) je donesena neboderska torta, duvalo se u svećice, orkestar Četiri musketara pevao: "Srećan rođendan", a i predskazao neko "Makedonsko devojče". Glava porodice, Šumadinac Vladan Vučković ovako referiše:

- Ja sam Matejin tata, mama je Emilija, iz Skoplja je, kuma je Aleksandra Baže iz Velesa, kum Radoslav iz Batočine, Ratomirka je tetka, strini je ime Milica, sestra od tetke je Jadranka, Marko (15) i Nikola (13) su sinovi od sestre, bliznakinje (8) su Stefanija i Anasija, sestrica im je Monika (14 meseci)...

Navio se Vladan, stigao i do rodoslova, sve u čast Mateja rođenog lani na Badnji dan, stiglo mu, evo, vreme i za noćni izlazak, a cuclica u ustima. E, što Mateja voli kolo! Dopalo mu se što poput leptirica oko njega skakuću dame, s muškarcima je teže išlo, njima draže merkanje.

U kuhinji kao na stanici

U kuhinji prometno kao na železničkoj stanici, jure kuvari, jure konobari. Maštoviti jelovnik smislio je Kragujevčanin Ivan Živić, do njega Beograđani Jevrem Mišavić i Mirna Grozdanović, Ivana Grujin je iz Futoga, a lepi melez Francuz Ervan ovako procenjuje:
- Vaše žene su super, a muškraci su pola super.

U društvu zlatokose Dušanke Lazić sve šega, osmeh ne silazi sa lica Milice Rihter, Dušice Mitić, Dragana Pantelića, Miroslave Čululević, Vansena Akarda, Mateja Dodika, Miroljuba Srejića, Saše Stojanovića, a ovakva im želja:

- Da Srbija poraste i ojača, može to ona ako jede spanać kao Popaj.

Kragujevčanka Sonja Radenović, povodom pravoslavne Nove godine, došla u goste mami Dragici, u društvu su sa Zoricom Mitrović.

Šeret Pomerandža

Uvek šeretu, sa nadimkom Pomerandža, društvo čine Milica, Sneki i Vojo, prijavljuje da se svi prezivaju na "vić", a po naški želeli da "komšiji crkne krava", tvrdeći da se Srbima samo ta želja ispunjava.

Zadovoljan uspešnim dočekom, i gazda Dejan mangupski kaže svoju želju: "Dve od po 30", ali uz molbu da želja ne dođe do njegove supruge, garantujemo mu - nije došla.

- Ponese me ova muzika, usred Pariza osećam se pravom Srpkinjom. Moja želja je da nađem dobro izgledajućeg i dobro nosećeg muškarca. Ono "noseći" neka svako tumaći kako hoće.

E, takvog je našla Zorica Marković, sa svojim Milisavom (Čačak i Jagodina) u ovoj noći slavila je 39 godina braka i od svih primila želju:
- Neka su vam srećni svi nastavci!

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online