Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 28.04.2018.
08:08
O. Đoković - Vesti A

Druženje za filmsku priču

U organizaciji KUD Mladost ključalo je od vreline mladosti. Udružila se dva udruženja, gost "Rastko" stigao iz Londona, domaćin Mladost je pariska, opredelili se za omladinske sastave, tri dana je trajalo druženje i ne zna se gde je bilo lepše: po domovima drugara-zemljaka, u obilascima Pariza ("Joj, crkli smo od umora!"), u druženju u sali pri hramu Sv. Save, na koncertu u sali "Žan Dam", u to se može ubrojati i vreme kad su pale suzice kroz pesmu: "Oj, drugovi, je l' vam žao što se rastajemo", mada, kako naslućuje predsednica Mladosti Letica Živković: "Rekla bih da su neke simpatije prerasle i u ljubav."

Pariz u proleće je mnogo lep u šta se uverila i grupa od 28 igrača Londonaca stasalih od 14 do 18 godina, treba dodati i roditelje od nekih, i prijatelje, koji su za dolazak u grad svetlosti izabrali evrovoz ispod kanala Lamanš, avion, autobus, kola, sve je super kad se stiže na provod.

Trg Trokadero s pogledom na Ajfelov toranj je, priznadoše mlađani gosti: "Lepši nego na filmu." I slikarski Monmartr je lepši nego na filmu. I katedrala Notr Dam. Pa, avenija Šanzelize. A tek prodavnica kozmetike Sefora. Znate li koliko je fudbalsko igralište? Eto, toliko je velika Sefora, pa kako da joj odoliš?!

O. Đoković
Biću bolji od svih: Antoan Petrovski

Aantoan zna sva kola

Prelepi dečak Antoan (4) je sin bubnjara Mladosti Stefana Petrovskog. Posmatra ih obojicu predsednica Letica:
- Antoan ne propušta nijednu probu, ima i malecki bubanj, pa sve kako tata, tako i on. Naučio sva kola. To dete je naša svetla budućnost.
Antoan je teta Miri Teskerdžić, koju je u publici upoznao tokom koncerta, ozbiljno saopštio:
- Kad narastem imaću ovako šarenu garderobu i igraću bolje od svih.

Sve su to obišli članovi "Rastka" koji je do sada nanizao 35 godina postojanja delujući pri crkvi Sv. Save u Londonu, a tamo se isprepletano uče maternji jezik, ćirilica, pesme i kola, tradicija, običaji, pravoslavna vera. I svi to vole.

Koncert pod naslovom Mladost-Rastko mogao se nazvati i Malo ja - malo ti. Smenjivali su se igrači, nošnje, nasmejana lica. Svima se mnogo aplaudiralo, ali su rekorderi bili oni najmajušniji.

- Toliko su ta najmlađa dečica uživala u svom nastupu, a i gledajući starije, da su došli da me pitaju mogu li i oni da imaju solističke tačke - kroz osmeh govori Danijela Aćimović, koreograf Mladosti.

Dolazim opet

Mama Katica Pavličević, poreklom iz Brusa kod Kruševca, učiteljica je u Školskom centru "Jelena Anžujska", njena Anita (6) ne krije oduševljenje:
- Divno je! Opet ću doći, dovešće me mama.

Slike sa pozornice upijalo je 200 okupljenih posmatrača, a kako nije bilo veresije, svaki od njih platio je ulaznicu. U publici su i predstavnici naših udruženja, predvodi ih Bojan Stefanović, predsednik Zajednice kulturno-umetničkih društava Francuske, njemu dlanovi brideli, ovako govori:

- Meni nije ništa draže od razigrane mladosti.

Uistinu je bio čaroban ovaj doživljaj London-Pariz, te nekako ispada: Gde si - da si - Srbin si.

Revanš u junu

U Mladosti, u ruke sestre Sandrine (budući psiholog) i brata Siniše Jovanovića prelaze svi malo odrasliji, uvek im je nastup bez greške, a na sve je s nezamenjivom čelnicom Leticom motrio je i umetnički rukovodilac Saša Prljević. Uz njih, ne trepnuvši, bila je predsednica "Rastka" Nada Grkinić i kako se i pretpostavilo, pao je dogovor za revanš, dakle, sjuriće se Parižani u London 30. juna.







 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online