Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 26.05.2018.
05:00
O. Đoković - Vesti A

"Bože pravde" pevali kao na Olimpijadi

Priprema, pozor, sad! I tako mnogo puta sa startne crte, pa poput raketa pojure mališani i oni malo veći, a posle "debelog nagovaranja" i mame i tate, samo su bake i deke bile pošteđene. Sve su to, u Vansenskoj šumi i u od Pariza 70 kilometara udaljenom Eponu, izrežirali pariski nastavnici iz naših dopunskih škola, povodom krosa RTS-a, a na poziv Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije, pri čemu je ministar Mladen Šarčević dao znak za početak đačkih trka u Srbiji i dijaspori.

O. Đoković
Učesnici i navijači: Tri generacije u Vansenskoj šumi

Nastavnica Blaženka Trivunčić, koordinator dopunske škole u Francuskoj ističe da je to tradicionalni i uvek prelep događaj.

- Sportska okupljanja poput ovoga važan su činilac povezivanja srpskog naroda van otadžbine i doprinose osećaju zajedništva sa maticom. Radost učešća pokazuje i pevanje himne "Bože pravde" prilikom dodele diploma. Moje kolege i ja smo radosni, odziv je bio velik - zadovoljno ističe Blaženka Trivunčić.

Rezultati krosa u Eponu:

Mlađi uzrast: Luka Srejić i Ema Kričak
Srednji uzrast: Toma Ristić i Eva Poznanović
Stariji uzrast: Marko Čelić i Lea Kričak

Uz nju kolege Ljiljana Simić, Jelena Mihajlović i Nenad Milosavljević, svi su doveli svoje đake, na prozivci ih je bilo 85, pa roditelji i njihovi roditelji svi su hteli da udruženo dožive osećaj sportskog nadmetanja, a ko zna, možda će neko od mališana narasti i do olimpijca.

O. Đoković
Priprema, pozor...: Najmlađi su spremni

U prepodnevnim časovima trčalo je 20 učenika koji nastavu na srpskom jeziku pohađaju u Eponu, dok su poslepodnevni sati bili dodeljeni pariskim, nazovimo ih budućim atletičarima. A, pošto nisu svima srce, pluća i noge jednako narasli, takmičari su podeljeni u tri kategorije (mlađu, srednju i stariju), na šta su im se pridružili veterani, odnosno, roditelji i nastavnici. E, kako je prštalo, prašilo, pušilo se, kao da su u pitanju bolidi Formule 1!

Rezultati krosa u Vansenskoj šumi:

Mlađi uzrast: 1. Andrija Kalil Kobiljski 2. Gvozden Gračner, 3. Aleks Koante Arsenijević i 1. Varvara Božanić, 2. Anđela Duval Lazić, 3. Diana Šešum
Srednji uzrast: 1. Miloš Prešić 2. Sokol Božanić 3. Vuk Gračner i 1. Una Trivunčić 2. Milica Marković 3. Lana Bošković
Stariji uzrast: 1. Nemanja Dimitrijević 2. Nikola Milosavljević 3. Miloš Bašić Lingas i 1. Anđela Maksimović, 2. Maja Petrović 3. Tamara Nikolić

Najmlađi na skupu bio je tromesečni Konstantin Kalil Kobiljski, najmanje se i umorio jer je sve vreme bio u maminom naručju, dok je epitet najmlađeg učesnika ponela njegova petogodišnja sestrica Ana, dobila je i počasnu diplomu. U toj porodici je i Andrija, sedmogodišnji đak srpske škole koji je dolazeći na kros saopštio da će osvojiti prvo mesto i bio je dečkić od reči.

O. Đoković
Diplome za takmičare iz Epona

U opisivanju ovih veoma ozbiljnih trka, ne smeju se preskočiti najglasniji navijači, naravno ta titula pripada bakama i dekama!

A da se zna: bio je najavljen i piknik, donela deca rekvizite, lopte, badmington, ali je hladnjikavo vreme mnogo šta poremetilo, na sreću, kiša ne pade.

Krajem maja biće krosa i u Sansu, udaljenom od Pariza 130 kilometara, gde našu školu pohađa 20 đaka.

Nema kraja stazi

- Mnogo mi je drago što sam se takmičila, ali nije bilo lako. Uh, znate li vi koliko je staza dugačka? Nema joj kraja - tako se oglasila Una Trivunčić.
Maturant srpske dopunske škole Nikola Milosavljević je dodao:
- Pred ciljem su me izdale noge. Hoću da trčim, a noge idu nazad. Zato sam i zadovoljan drugim mestom.
 

Zaražen sportom

- Ura, dobiću diplomu! - uzviknuo je Andrija Kalil Kobiljski.
Na to je upitao učiteljicu:
- A šta je to diploma?
Kad je dobio odgovor da je to lepo ukrašen papir na kojem piše njegove ime i da je mali šampion, dečkić je počeo da skače od radosti i odmah se sportom zarazio.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online