Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 26.06.2018.
06:00
O. Đoković - Vesti A

Pukla zora tamo u Parizu

Strašno je važno u životu znati pevati, zato što ti je lepo kad pevaš. Eto, učiteljica Ljubica Burgić, iz škole koja deluje pri pariskoj parohiji Sv. Save, mnogo lepo peva, pa je zato na svoje časove koji se odvijaju u prostorijama pri crkvi, dovela Vojina Jagličića, 27 mu je godina, diplomirani je muzikolog, svira klavir i zna štošta objasniti i pokazati.

O.Đoković
Ostvarili san: Učenici u Kulturnom centru Srbije

I šta se dešava? Dečici ušle u uvo sve najlepše melodije iz Verdijevih opera, Šopenovih i Štrausovih valcera i naših najlepših narodnih pesama. Zaista, ideja za pohvalu učiteljice Ljubice.
Ma, ta dobra učiteljica stalno smišlja kako deci da otvori vidike.

- Sve naše priredbe odvijaju se u svečanoj sali pri hramu Sv. Save, ali mi pade na pamet kako bi bilo lepo i da nešto promenimo. Možda, Kulturni centar Srbije u Parizu? Upalilo, otvore nam vrata i održimo javni čas srpskog jezika, muzičke kulture i veronauke - objašnjava Ljubica.

I došla grupa njenih đaka u tu našu "meku" kulture u Parizu, da bi momentalno svako od njih glasno prijavio kako mu je bio "san da nastupa upravo na tom mestu".

O.Đoković
O.Đoković

Uskoro svi na priredbi

- Uživam kad gledam ove moje đake, njihov srpski jezik je iz dana u dan sve bolji, što je i potvrda opravdanosti dopunskih škola na srpskom jeziku. Mi redovno delujemo pri parohiji, što govori o brižnosti koju naše sveštenstvo posvećuju najmlađim. Ovaj javni čas je odradila grupa đaka, a sledeći nastup je završna školska priredba sa svim đacima parohijske škole Sv. Sava - najavljuje nastavnica Ljubica Burgić.

Istina, u sali nisu bili pravi gledaoci, već "najpraviji", a to znači mame i tate i njihove mame i tate i poneka seka i braco. Na programu mozaik najpoznatijih školskih i epskih pesama, recitacija i igrokaza, a počelo je sa "Tamo daleko" i "Pukni zoro".

Sve to znaju dečica, dok ih Vojin energično pogurkuje.

A trebalo je sve to upamtiti, kao "Ribarčeta san", za dečake je bila osmišljena mala drama "Saša lupa čekićem", devojčice su imale svoj glumački nastup na temu prekrasnih maminih cipela koje bi rado prisvojile.

Onda stižu "Vuk i zec", a njihova nadmudrivanja razradili su Stefan Petrović i Marko Marjanović, "Domaći zadatak" su radili Angelina Lalović, Mila Tomić i Ana Isidorović, a pitanje "Zašto on vežba?" prisutnima su objasnile Ema Popović i Nina Funtunjerović.

O.Đoković
Kvartet peva, Vojin "pogurkuje"

Ni to nije sve, jer na red dođe nešto slično nebeskom svetlucanju, gde su sestre Lalović bile - "plave zvezde", a Teodora Bajić i sestre Tara i Tijana Burgić - "zlatne zvezde".

Grupno glumačko umeće pokazali su Anton, Maksim, Toma, Nikola i Tanasko, naknadno su uskočili Petar Radosavljević, Meto i Lena Mene, Lazar i Hristina Božinović, Stefan i Maja Ferera.

A, zaista, svi rođeni u Parizu i sve na srpskom. Pa, kako da im se ne aplaudira?

I bi: udri u aplauz, zbog čega gledaoce treba pohvaliti, čestito su se trudili. A i mnogo je lepo što nisu zaboravili onog visokog za klavirom, hvala, majstore, Vojine!
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online