Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 16.01.2018.
03:00
B. Miličić - Vesti A

Srbi u Minhenu: Odbrojavanje uz trubače

Iako je srpska Nova godina dočekana i proslavljena među našim ljudima u Minhenu na mnogo manje mesta nego u slučaju kanendarske Nove 2018, ipak nije nedostajalo dobrog raspoloženja i lepog druženja.

B. Miličić
Osmeh do osmeha: Ljubiša Lazić sa veselim društvom

Najveselije je bilo u restoranu Huirasgde je oko 400 gostiju uživalo uz dobru svirku i pesmu tročlanog sastava Balkan bend, koji su pred ponoć pojačavali tempo izborom dobrih pesama. Završnica je protekla uz pesme o Kosovu i rodoljublju, a onda je Igor Divjak odbrojao poslednjih 10 sekundi stare godine i uz orkestar Dragačevske trube iz Guče najavio dolazak srpske Nove.

To je bio vrhunac dobrog raspoloženja tokom noći gde se veselilo, igralo, pevalo i lepo provodilo. Da bi na ovom mestu slavili, u Minhen su stigle grupe naših ljudi iz Augzburga, Mozburga i drugih mesta i gradova u Bavarskoj. Među gostima bio je i Jovan Savić, teniski trener i član tima Dejvis kup reprezentacije Srbije.

Gosti iz Salcburga

Iz Salcburga su došli u Minhen članovi KUD Opanak. Među njima i Milorad Vujičić sa suprugom Bojanom i ćerkom Sofijom.

- Kalendarsku Novu godinu dočekali smo i proslavili u Banjaluci, ovu slavimo u Minhenu i to je dobra kombinacija - kaže dobro raspoložen Milorad rodom iz Dervente.

SKU "Rastko" je takođe organizovalo novogodišnju zabavu sa gostima KUD Pronija iz Prnjavora u Republici Srpskoj i KUD Opanak iz Salcburga u Austriji. Tokom večeri, uz folkloraše gostiju nastupili su i domaćini, a zanimljiv program pratilo je više od 400 posetilaca. Doček uz folklor, muziku i pesmu bio je pun pogodak jer da su imali salu sa još 150 mesta, sve bi bilo puno, kaže Slađan Nikić, predsednik SKU "Rastko".

Svojevrsnu ulogu domaćina gostima iz Prnjavora imao je Mirko Vuković, raniji predsednik SKU "Rastko". S njim u društvu su bili gosti iz Republike Srpske Slavoljub Radenković, Ljubiša Sibinčić i Zoran Domuža.

I Četvrta minhenska parohija za severni deo grada je pripremila doček i srpske Nove godine za više od stotinu gostiju. Vredni parohijani su zajedno sa sveštenicima protojerejom-stavroforom Miloradom Jovanovićem i protojerejom Ilijom Romićem za samo nekoliko dana sve organizovali i lepo pripremili.

Pomoć za Aleksandra Gajića

Natalija Živković vodila je program na novogodišnjoj proslavi SKU "Rastko" i obavestila goste da je u toku akcija prikupljanja novčanih sredstava za lečenje jednogodišnjeg Aleksandra Gajića iz Zvornika u minhenskoj klinici Švabing.

Ona je pozvala sve prisutne da pomognu koliko mogu. I na proslavi u Četvrtoj parohiji protojerej-stavrofor Milorad Jovanović je pozvao goste da podrže akciju za malog Aleksandra.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online