Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 16.01.2018.
18:44
D. Matić - Vesti A

Crkvena opština osvetlala obraz

Ponovila se prošla godina kada u južnom delu nemačke pokrajine Severna Rajna Vestfalija nije bilo organizovanih dočeka kalendarske Nove godine jer je malo naših udruženja u ovoj oblasti, a i klubovi koji egzistiraju nisu se prihvatili neke veće organizacije.

D. Matić
Sala puna gostiju

Ono što nisu klubovi učinili priredile su ponovo crkvene opštine u mnogim gradovima i organizovale doček Nove godine po julijanskom kalendaru.

Među parohijama koja je to organizovala je i bonska, kao jedna od retkih širom dijaspore koja je sebi mogla da priušti da iz otadžbine dovede neku od zvezda sa estrade.

Mulenbah hala bila je premala da primi sve zainteresovane goste željne dobrog provoda uz pesme Sanje Maletić uprkos tome što je samo 30 kilometara dalje, u Kelnu bila slična manifestacija.

Osim parohijana iz Bona i okolnih mesta, najmasovnije grupe su dolazile iz Ahena, bivše parohije oca Slavenka i iz Nojevida i okoline odakle često naši ljudi dolaze i na bogosluženja nedeljom.

D. Matić

Penzija i u klubu

Osim mladih i onih iz srednje generacije bilo je i veterana koji su svoj pečalbarski hleb u Nemačkoj počeli da zarađuju još početkom sedamdesetih godina prošlog veka poput Bebija Lazarevića i Pere Babića iz Bona.

- Godinama sam pomagao u raznim klubovima, ali eto došlo je vreme da pored redovne penzije steknem i ovu i da sada mene neko poslužuje - kaže Pera dugogodišnji aktivista u mnogim klubovima počevši od nekadašnjeg Bratstva i jedinstva, preko "Vuka Karadžića" pa do fudbalskog kluba Beli orao.

Gosti su se dobro zabavljali, a u jednoj grupi bile su i četiri dame iz Bona i Veselinga, Anka, Danica, Jadranka i njena kćerka Dajana.

- Ovo je prilika da se nađem sa prijateljicama, popričamo i veselimo se, šteta što nema više ovakvih zabava i proslava, nekada smo u Bonu imali muziku svake subote, a sada eto jedva jednom godišnje - ističe Danica prisećajući se dana mladosti.

Ako bismo tražili najveselijeg pojedinca onda je svakako to bila Emilija Gudurić iz Bona koja je na doček došla sa roditeljima, Zvonkom i Radmilom, ali i sa brojnim prijateljima.

Na ovom slavlju mladi su bili i najaktivniji, dostojno su nasledili starije kolege i uspešno posluživali oko 300 gostiju kao da su profesionalni konobari.



 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online