Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 27.05.2018.
19:11
N.M. A

Učenici iz Baden Virtemberga stihovima brišu granice

Učenici nastavnice Nataše Milenković koja drži časove Dopunske nastave na srpskom jeziku u nekoliko gradova nadomak Štutgarta, tokom školske 2017/18. godine učestvovali su na više književnih konkursa u Srbiji i Republici Srpskoj i osvojili mnogo nagrada i pohvala.

Vesti
Nadaju se novim nagradama: Ana Kovjanić i Anastasija Pušica sa nastavnicom Natašom

- Zbog ostvarenog uspeha, nagrada i pohvala učenici su presrećni. Nagrade i pohvale su dokaz njihovog rada, ali i motivacija za dalje napredovanje i učenje srpskog jezika. Nadaju se novim nagradama. Sa nestrpljenjem očekuju rezultate i sa drugih književnih konkursa na kojima su učestvovali. Nema većeg zadovoljstva od toga kada vidim da učenici sa osmehom na licu dolaze na nastavu srpskog željni novih informacija i poduhvata - istakla je nastavnica Nataša.

Svake godina nagrada

Ljubica Manić tri godine zaredom dobija nagrade na konkursima.
- Ove godine sam na konkursu u Požarevcu dobila tri knjige, a u knjigama se nalaze moje pesme. Ponosna sam i srećna kad vidim svoje ime i sliku pored pesme koju sam napisala. Radujem se svemu što sam osvojila i rado idem u srpsku školu.

Roditelji su ponosni na svoje mališane i zahvalni nastavnici Nataši koja se nesebično trudi da učenicima prenese svoje znanje i iskustvo.

Na književnim susretima "Gordana Brajović" u Aleksincu, pohvaljeno je petoro učenika: Ljubica Manić iz Eslingena, Sofija Oroz iz Rojtlingena, Tijana Arsenić i Sara Milenković iz Gepingena i David Đurašinović iz Kirhajma. Pesme učenika su uvrštene u Zbornik, koji su dobili na poklon, a to im je motivacija za dalji rad i učešće i naredne godine. Nastavnica je dobila pohvalu za uložen trud i negovanje srpskog jezika i izraza van srpskog govornog područja.

Na književnom konkursu "Moć ljubavi" u organizaciji Književnog kluba u Knjaževcu nagrađeno je takođe petoro učenika: Ana Kovjanić i Anastasija Pušica iz Zindelfingena, Neven Prokopić iz Eslingena, Miloš Kerić i Tijana Arsenić iz Gepingena. I njihove pesme su uvrštene u Zbornik, a uz Zbornik učenici su dobili i diplome.

Stižu i nove knjige

David Đurašinović kaže da je mnogo srećan što ide u srpsku školu.
- Ove godine sam dobio mnogo pohvala i knjiga. Uskoro ću dobiti knjigu i pohvalu iz Sremske Mitrovice jer sam učestvovao na konkursu Mašta i snovi. Moji roditelji su ponosni na mene, a ja se puno trudim i volim srpski jezik i Srbiju. Zahvalan sam našoj učiteljici koja se punoradi sa nama da što bolje naučimo naš jezik, istoriju, tradiciju i kulturu.

Mila Tripković iz Rojtlingena je nagrađena na Republičkom festivalu Riznica talenata u Nišu. Jovana Vujić iz Gepingena ušla je u finale za literarni rad na temu: Nebo nije granica na konkursu Kreativna čarolija, a na Markovdanskim susretima osvojila je treću nagradu za literarni rad.

Sara Milenković iz Gepingena je ušla u finale sa pesmom "Vatreni konji" na literarnom konkursu Dečje carstvo, koje organizuje Banjaluka.

Sara voli da piše pesme

Sara Milenković voli da pišem pesme i priče.
- Iz Banjaluke sam dobila desetak knjiga na poklon, majicu, diplomu, bedž, medalju i Zbornik u kome se nalazi moja pesma. Bila sam presrećna kad sam ugledala sve poklone. Na konkursu Čitalići već tri godine osvajam prvo ili drugo mesto. U Nišu sam dobila knjigu i diplomu za pesmu "Osmeh za svaku glavu". Moji drugovi su ponosni na mene, a i ja sam veoma srećna zbog svih nagrada i pohvala koje sam dobila.



 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online