Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 21.06.2018.
19:16
Z. Vicelarević A

Najbolje druženje pod srpskim šatorom

Na najvećem internacionalnom susretu umetnosti i kultura u Ofenbahu srpsku zajednicu je i ove godine uspešno predstavio Srpski kulturni centar iz istoimenog grada. U poslednjoj nedelji pred letnji školski raspust na obali reke Majne organizuje se manifestacija na kojoj se tradicionalno predstavljaju klubovi i društva brojnih nacija koje žive u ovom gradu nedaleko od Frankfurta. I ovoga puta SKC je po tradiciji imao najveći prostor, bezmalo ceo kvart.

Z. Vicelarević
Dolaze svake godine: Porodice iz Srbije i Crne Gore

- Za Ofenbah je ovo značajan dvodnevni događaj, a za naš SKC je još značajniji jer je ovo mesto gde imamo priliku da se predstavimo kao klub sugrađanima svih nacija, a naravno i našim zemljacima koji nisu članovi SKC. Priredili smo dobar program uz muziku uživo, a poznati muzičari Peca i Vito su napravili odličnu atmosferu. Uz sve to smo imali i prenos utakmice Srbija - Kostarika, pa je to dodatno povećalo posećenost našem štandu - kaže nam Robert Jovanovski, predsednik SKC.

Na štandu SKC zatekli smo porodice Popratina (Jelena, Željko, Dejan i Nikola), Šćepanović (Danica, Boris i Ksenija), Zoricu Stevanović i Mariju Daničić iz Frankfurta.

- Došli smo da gledamo utakmicu, da se dobro provedemo i mnogo smo srećni. Ima nas iz Srbije i iz Crne Gore. Sve je super, od hrane do pića. Sve pohvale za kompletan štand. Svega ima, kao da smo u Srbiji, a ne u Nemačkoj. Svake godine smo ovde, a sada smo mogli i utakmicu da gledamo i uživamo u ovoj atmosferi - kaže Jelena Popratina.

Radili i roditelji i folkloraši

Prvog dana su na štandu bili aktivni roditelji članova prvog ansambla, jer su folkloraši učestvovali na dve druge manifestacije. Umesto njih na tradicionalnom predstavljanju umetničkih igara i plesova, koji je na programu ove manifestacije, nastupili su B grupa i najmlađi folkloraši SKC. Drugog dana su štand preuzeli igrači prvog ansambla koji su takođe želeli da daju svoj doprinos.

S druge strane takođe dobro raspoloženi Zoran Mirković, Danijel Žurčić, Jadranka Trifković, Milena, Jovana i Mićo Ostojić iz Frankfurta, Bad Sodena i Švalbaha.

- Došli smo sa namerom da gledamo utakmicu sa našim zemljacima i da nam dan bude lep. Prvi put smo svi ovde i oduševljeni smo. Vrhunski je pripremljeno sve. Čuli smo za SKC, a danas smo se uverili da je sve tako kako se o njima priča. Veoma smo zadovoljni, a pogotovo što je naša reprezentacija pobedila - govori nam Mićo Ostojić.

Sa njima u društvu je Danijel Žurčić koji je došao iz mađarskog Kečkemeta.

- U poseti sam kod mog ujaka Gorana Tomića Kajle i na njegov poziv sam došao na SKC štand sa rođakom Dimitrijem Tomićem. Atmosfera je fenomenalna. Mnogo ljudi sam upoznao i svi su jako srdačni, jednostavno, fenomenalni - reče Danijel.

Prodato 2.000 ćevapa

- Posećenost je bila odlična oba dana. Potrudili smo se da i ove godine ponudimo samo domaće srpske specijalitete. Pored pečene prasetine, bilo je ćevapa u ogromnim količinama, pilećih bataka, domaćih kolača, domaće rakije - naveo je Robert Jovanovski.

Kako smo saznali, pre završetka drugog dana sve što je bilo za hranu je prodato. Pečenje ja najbrže otišlo, a prodato je preko 2.000 ćevapa i bezbroj kolača i piletine.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online