Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 02.04.2018.
08:11
B. R. - Vesti A

U Vašingtonu na poznatom festivalu i naš štand: Kod Srba svi dolaze više puta

Proleće u Vašingtonu i ove, kao i ranijih godina, protiče u znaku Frankofonije i ogromnom trudu naših ljudi u glavnom gradu Sjedinjenih Američkih Država da u okviru ovog poznatog festivala Srbiju predstave na najlepši mogući način. Prilika je to da brojni gosti organizatora iz ambasade Francuske i Instituta Smitsonijan, ali i Distrikta Kolumbije iz čitavog sveta saznaju više o Srbiji - o našim običajima, kulturi, tradiciji, kuhinji....

Vesti
Atrakcije: Na štandu Srbije i brojni mediji

Pored brojnih manifestacija - književnih večeri, filmskih premijera, predavanja, koncerata, završnica Festivala frankofone kulture ponovo je bila Grande fete, ili Velika gozba tokom koje je četrdesetak ambasada u Vašingtonu pozvano da izlože sve ono što je specifično za zemlju koju predstavljaju. Među njima i Ambasada Srbije čiji je štand, kao i prethodnih godina, bio među najživopisnijim i najposećenijim.

- Sve je bilo predivno. Predstavili smo našu zemlju na najbolji mogući način. Organizatori su nekoliko puta svraćali do nas, razgledali eksponate i oduševljeno komentarisali da nam je štand prelep - prenosi utiske Irena Kužnik, sekretar za politička pitanja, medije i kulturu Ambasade Republike Srbije u Vašingtonu.

Jelena Milošević, Pjer Šimunović, Biljana Regan, Đerđ Matković i Nataša Dabetić

Očarani pogledi posetilaca lutali su od bogatog vezenog ćilima, preko predivnih lutkica obučenih u naše nošnje, do minijaturnih opanaka, čuturica, čokanja, liciderskih srca.... Onda bi svako probao ponešto iz srpske, nadaleko čuvene kuhinje, uživao u gutljaju domaće kapljice, ali i u druženju sa tri dame u narodnim nošnjama. Biljana Regan, Šapčanka koja je pre pet godina u Vašingtonu osnovala društvo za negovanje srpskih običaja i kulture i njene koleginice Jelena Milošević i Nataša Dabetić opet su bile među najzaslužnijima što je naš štand bio tako atraktivan, raznovrstan i bogat.

Hvale nas i komšije

Kao i prethodnih godina Veliku gozbu naš štand posetio je i pohvalio Đerđ Matković, ambasador Srbije u SAD, koji je ponosan što se srpska tradicija na ovako lep način čuva daleko od rodne grude.

Ambasador Matković je brojne pohvale za izgled našeg štanda i učešće Srbije na Frankofoniji primio i od osoblja ambasade BiH i Pjera Šimunovića, ambasadora Hrvatske.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online