Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 03.11.2017.
21:11
Ž. Marković - Vesti A

Za bolnicu u Župi 5.370 franaka!

U prostorijama Srpskog demokratskog kluba u Minhvilenu, u istočnoj Švajcarskoj, nedavno je u organizaciji Udruženja Župljana iz Župskog Aleksandrovca održano donatorsko veče za devastiranu bolnicu u Župi, a prukupljeno 5.370 franaka.

Skup je otvorio Branislav Dunjić koji je obrazložio razlog okupljanja kao i gde će se predati donacija. Velikodušno su svi donirali novac koji će biti upotrebljen isključivo za kupovinu najneophodnijih potrepština za bolnicu u Župi, koja je u veoma lošem stanju već duže vreme.
Među prvima koji je donirao novčanu pomoć bio je humanista Dragan Račić, a organizatori donatorske večeri su bili Dragan Lapčević i Zvezdana Todorović iz Aleksandrovca Župskog. Organizatori su zadovoljni brojem posetilaca, a bilo ih je više od stotinu.

Svi su gosti posluženi večerom koju je uprava ovog kluba spremala na čelu sa predsednikom Gordanom Krajišnikom i bila je besplatna za sve prisutne. Kad se donacija završila, organizator Dragan Lapčević je izjavio pred svima da se te večeri sakupilo 5.050 franaka i 250 evra, što je za svaku pohvalu.

- Moja i Zvezdanina majka su ležale u bolnici i onda smo videli kakva je tamo očajna situacija. Došli smo zato na ideju da se mi Župljani okupimo i pomognemo koliko možemo, a cilj nam je da kupimo nove krevete, noćne ormariće, držače za dijalizu - kaže Dragan Lapčević.

Doprinos domaćina

- Kada su u pitanju humanitarne akcije, kao što je ovo donatorsko veče, klub izlazi uvek u susret svima. Dajemo salu na korišćenje, častimo sve prisutne večerom i tako i mi jednim delom doprinesemo uspehu akcije - kaže Gordan Krajišnik, predsednik Srpskog demokratskog kluba iz Minhvilena.

- Ovo je bilo prvo okupljanje Župljana, dogovorili smo se da ono pređe u tradiciju i da se svake godine ovako sastajemo, pravimo humanitarne akcije, a pomoć upućujemo tamo gde u tom trenutku bude najpotrebnije - dajemo tamo gde je najpotrebnije u našem kraju - izjavio je jedan od organizatora ove akcije, Dragan Lapčević iz Aleksandrovca Župskog.

- Ovo je prvo druženje Župljana u Švajcarskoj, ali ne i poslednje. Pokazali smo da smo složni da nešto plemenito uradimo za našu Župu. Naše malo može biti mnogo ako se ujedinimo - zadovoljna je Zvezdana Todorović, jedan od organizatora ove donatorske večeri.

- Volim našu otadžbinu Srbiju i zato treba pomagati. Ne samo bolnice već svuda gde treba - izjavio Dragan Račić iz Aleksandrovca Župskog, koji je došao sa ženom Vericom da doprinese ovoj humanitarnoj akciji.

Stigli i "Francuzi"

Ove večeri su na priredbu došli i Župljani iz Francuske, a većina je bila iz Švajcarske: Bazela, Cuga, Berga, Vajnfeldena, Krojclingena, Minhvilena, Vila i drugih mesta.

- Najviše sam došao zbog humanitarne pomoći za našu bolnicu. A i da se malo nađem sa mojim Župljanima. Poveo sam i ćerku Saru i baš smo se lepo družili - kaže Negovan Stojanović iz Aleksandrovca Župskog.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online