Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 06.04.2018.
05:00
Vesti A

Dečji radovi ukras konzulata

Kao i svake godine pred Vaskrs i ove je, po tradiciji, dr Miško Jovanović sa svojim učenicima iz kantona Cirih, priredio izložbu u konzulatu Republike Srbije u Cirihu. U prostorijama konzulata posetioci mogu da vide nagrađene radove na temu uskršnjih motiva i da uživaju u pravim umetničkim delima.

Vesti
Maštoviti: Učenici iz Ciriha (Silfeld)

- Vaskrs je jedan od najvećih pravoslavnih praznika, pa se svake godine trudim da sa svojim učenicima iz Ciriha osmislim izložbu, koja će biti drugačija i kreativnija od onih koje smo imali prethodnih godina. Zato smo ove godine organizovali posebne radionice u svakoj od osam grupa. Učenici su imali zadatak da urade grupni rad, uskršnje jaje, samostalno birajući tehnike i materijal za rad. Bili su podeljeni u četiri grupe i svaka od njih je osmislila jedan deo zajedničkog rada - kaže za "Vesti" profesor Jovanović.

Prema njegovim rečima cilj je bio da kroz grupni rad i integrativnu nastavu učenici neguju narodnu tradiciju i običaje, razvijaju svoju kreativnost, umetnički dar, ali i da razvijaju toleranciju, poštuju drugačije stavove.

Ivan i Jelena odabrali najbolje

Žiri su kao i prethodnih godina sačinjavale poznate ličnosti pa tako i tradicionalno naša izložba nosi naziv Poznati biraju najlepše radove. Ove godine su u žiriju bili glumac Ivan Bosiljčić i pevačica Jelena Tomašević koji su imali veoma težak zadatak da proglase pobednike, jer su radovi učenika bili sjajni. Ipak su doneli odluku i prvo mesto je pripalo učenicima iz Dietikona, drugo mesto učenicima iz Opfikona (starija grupa), treće mesto su podelili učenici iz Ciriha (Silfeld) i učenici iz Opfikona (mlađa grupa), a četvrto mesto učenici iz Ciriha (Kapeli, druga grupa). Svi učenici će biti nagrađeni diplomama.

Učenici su sa oduševljenjem prihvatili rad u grupi i pokazali veliku želju da baš njihov rad bude najuspešniji.

Na početku je profesor svakoj grupi dao osvrt na simboliku farbanja uskršnjih jaja, njihov značaj i posebnost Uskrsa kao jednog od najvećih pravoslavnih praznika. Učenici su tako naučili nešto više o našoj narodnoj tradiciji, a osim stvaralačkog duha kod njih se osetila i takmičarska atmosfera. Đaci iz nekoliko škola su se potrudili da njihov rad bude najuspešniji, a oni najbolji su biti nagrađeni diplomama, a njihovi radovi će se naći na izložbi u Konzulatu Republike Srbije u Cirihu.

Pratimo kako napreduju

- Vaskršnja izložba radova dece koja pohađaju nastavu na srpskom jeziku u Cirihu i okolini postala je već tradicija u ovom diplomatskom predstavništvu - kaže za "Vesti" Zoran Jeremić, generalni konzul Srbije u Cirihu.

On dodaje da su radovi izloženi u prostoriji gde se radi sa strankama, pa praktično svi naši građani koji nekim poslom dođu u konzulat imaju priliku da razgledaju izložene dečje rukotvorine.
- Novi radovi svake godine da tako kažem, "smene" one od prošle godine, a često su to radovi iste dece, pa može da se prati i njihov rad i napredak - ističe konzul Jeremić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online