Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 07.04.2018.
06:00
Ž. Marković - Vesti A

Duša čezne za mirisom zavičaja

Nedavno je u Švajcarskoj treći put gostovala glumica Vesna Anđelković i može se reći da je njen nastup u Srpskom kulturnom društvu u Dibendorfu, bio više dolazak dragim prijateljima nego klasično predstavljanje publici.

Ž. Marković
Zaplakala na sceni: Vesna Anđelković

Vesna već godinama živi i radi u Sloveniji, a u monodrami "Ljubavni oglas" kroz priču Leskovčanke koja u najboljim godinama traži "princa sa plavim očima, crnom kosom, visokog, nežnog i snažnog", osim o različitim tipovima muškaraca iznosi i različita mišljenja o životnim vrednostima i mentalitetu.

Tanja Radojević i Jovica Stojićević

U devedeset minuta, koliko je predstava trajala, leskovačko lokalno narečje izazivalo je smeh publike, ali i koju suzu, jer je sve dirnula rečenica u kojoj Vesna, koja je takođe deo dijaspore, objašnjava da je najlepše "ono cveće oko naših kuća, najlepše miriše i najviše godi duši". Kraj priče je vraćanje onim muškarcima koji dolaze iz naših krajeva, jer ko bi nas bolje od njih i razumeo.

Glumica se rasplakala na bini govoreći o tome koliko razume naše ljude koji su rasuti po svetu, jer i sama ima sličnu sudbinu. Publika koja je došla iz više gradova stojeći je aplaudirala Vesni, a posle predstave Jovica Stojičević je za "Vesti" rekao da je ovo bila odlična ideja organizatora, a da je glumica oduševila sjajnim izvođenjem i humorom.

Ž. Marković
Smeh i suze: Publika u prostorijama SKD

- Vesna je već nekoliko puta bila gost društva, ali da svaki put uspe da nas iznenadi i oduševi. Ona je sjajna glumica i što je najvažnije ona je divan čovek - kaže Slobodan Pecelj, koji je i osnivač SKD.

Ž. Marković
Violeta Aleksić i Slobodan Pecelj

Violeta Aleksić ističe da Vesna nije samo umetnik, već i neko ko savršeno dobro zna kako je biti Srbin u svetu.

- Uvek se oduševim kada među morem umetnika prepoznam ljudskost u osobi, a Vesna je od onih ljudi koje kad prvi put sretnete kao da se znate godinama. Susret s njom zaista nikada neću da zaboravim, a njene glumačke sposobnosti govore samo da se vidi da je đak profesora Vladimira Jevtovića. Uživala sam u leskovačkom lokalnom naglasku i večno aktuelnoj temi "kako pronaći pravog muškarca". Dirljivo obraćanje glumice na kraju predstave je posebna emocija, pošto je i sama deo dijaspore, Njena angažovanja oko očuvanja srpske kulturne baštine su beležena u mnogim medijima, a kao neko ko ima i glumačku školu u Sloveniji edukuje mlade da pored glume ne zaborave svoje korene. Jednom rečju Vesna je ljudina - oduševljeno kaže Violeta.
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online