Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 27.06.2018.
08:08
Ž. Marković - Vesti A

Srcem igraju, milina ih gledati

Kulturno-umetničko društvo "Sveti Sava" iz Cuga je organizovalo zabavu za pamćenje, a u goste su im došli članovi čak sedam društava: "Karađorđe" iz Berna, "Nikola Tesla" iz Lucerna, "Kikac" iz Bazela, Homolje iz Gosaua, Ras iz Lucerna, Izvor iz St. Galena i Dunav iz Hohajma u Nemačkoj.

Može se reći da je ovo bila folklorijada u malom i najveća zabava u centralnoj Švajcarskoj. Pred oko 700 gostiju prvom bloku su nastupali dečji i srednji ansambli, dok u drugom su igrali uglavnom prvi ansambli.

Fenomenalna atmosfera

- Drago mi je da smo se večeras okupili u ovoliko velikom broju, članovi osam udruženja, sala je puna folkloraša i roditelja i atmosfera je fenomenalna - izjavila je Katarina Zdravković, članica KUD-a "Sveti Sava" iz Cuga.

Program su otvorili, domaćini, dečji ansambl "Cugići", dok je kraj pripao prvom ansambl Homolja iz Gosaua. Sve nastupe folkloraša brojna publika je pozdravila velikim aplauzom.

Na kraju ovog dela programa Dragan Egerić, predsednik kluba domaćina podelio je predstavnicima svih gostujućih udruženja zahvalnice u znak sećanja na ovo lepo druženje. Posle toga je narodno veselje trajalo sve do dva sata posle ponoći.

- Ovaj naš skup folklornih udruženja prerasta u tradicionalno druženje. Svake godine se družimo uz igru i pesmu, s tim što će od iduće godine to biti oko 25. maja, sve zavisi kako pada subota oko tog datuma. Ovom prilikom bih zahvalio svim društvima koja su došla u ovoliko velikom broju i nadam se da ćemo dalje dobro sarađivati - izjavio je Dragan Egerić, predsednik KUD-a "Sveti Sava" iz Cuga.

Bojan Fusuljević, predsednik SFD Homolje iz Gosaua, ističe da su se članovi njegovog kluba lepo družili s vršnjacima iz ostalih udruženja.

Pohvale za uslugu

Ekipa na čelu sa Sašom Mihajlović iz Gosaua je kao i na brojim drugim zabava i na ovoj, lepo i što je najvažnije vrlo brzo uslužila sve goste u sali. Takođe je vredno pohvaliti i majke folkloraša domaćina, koje su spremile bezbroj raznih slatkiša, torti.

- Večeras se lepo osećamo ovde , puno je folkloraša i puno omladine na jednom mestu, a to je svima nama cilj. Ovo je za nas poslednja zabava pred odlazak na ferije - kaže Fusuljević, koji je rodom iz Ranovca kod Petrovca na Mlavi.

- Ovo je najlepši primer kako da se naša deca zajedno druže i to je jedini način da ih skupimo na jednom mestu i da uživamo u njihovom umeću na bini. Milina ih je gledati kako sa srcem igraju i gaje našu tradiciju - izjavio je Milan Vukajlović, predsednik KUD-a "Nikola Tesla" iz Lucerna.

Zahvalnost za doček

- Koristim priliku da putem "Vesti" zahvalim porodicima Knežević i Dubravac, koje su nas lepo dočekale u Banjaluci na nedavnoj Evropskoj smotri folklora. Njihova deca igraju ovde kod nas. Sanja Dubravac i brat i sestra Kristijan i Kristina Knežević su u našem društvu više od 12 godina, a njihovi roditelji su od početka s nama i još jednom im od srca zahvaljujem kako su nas lepo dočekali u Banjaluci - izjavio je Dragan Egerić.




 

POVEZANE VESTI

ŠVAJCARSKA Titula ide u Zavičaj
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online