Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 28.12.2010.
13:00
V. Tasić - Vesti A

Nikad više neću okusiti kap alkohola

Posle brojnih zdravstvenih problema koje je imao u poslednje vreme, Radiša Trajković Đani (39) rešio je da promeni svoj život. Ne zato što hoće, već zato što mora. Prošle nedelje izašao je iz bolnice gde je lečen od teške upale pankreasa i zarekao se da nikad više neće okusiti ni kap alkohola. A, znao je Đani da se opija i luduje, često je zvao prijatelje u stanju teškog pijanstva i molio ih da dođu po njega ne znajući da objasni ni gde se nalazi.

Jede supicu, pije lekove i sluša doktore: Radiša Trajković Đani

- Sada je sve to prošlost koje ću se sećati kao vesele anagdote. Đavo je odneo šalu. Opametio me boravak u bolnici i shvatio sam da mi nema druge nego da u potpunosti promenim stil života ako hoću da živim. Imao sam takve bolove i muke koje ne mogu ni da opišem rečima. Doktori su mi lepo rekli - ako hoću da "dokrajčim" sebe samo da nastavim da pijem - kaže Đani.
 

Lekari su vas i ranije upozoravali, ali vi ih niste ozbiljno shvatali. Zašto mislite da će sada biti drugačije?


- Nikada nije bilo ovako. Imao sam žestoko povišene trigliceride u krvi, ali nije bilo ni bolno, ni opasno kao ovo sada. Dok sam ležao u bolnici na ispitivanju u beogradskoj VMA presabirao sam svoj život. Nisam glup pa da ne vidim dokle sam sebe doveo. Bolovi, muke, haos... Šećer mi je bio preko dvadeset, što je katastrofa. Ako hoću da živim i odgajim svoje troje dece, moram da se opametim.


Kako se sada osećate?
- Mnogo bolje od kada sam izašao iz bolnice. Pijem lekove, na strogoj sam dijeti. Smršao sam desetak kilograma i ne mogu sebe da prepoznam. Šećer mi se stabilizovao na sedam jedinica i polako se vraćam na normalu, pa počinjem da radim.


Šta vam najteže pada?
- Da se ne lažemo - sve mi teško pada. Hoću da crknem od gladi! Obožavam da jedem, a ne smem. Umesto pečenja i masne hrane na koju sam navikao moram da jedem supice i bareno povrće. Mogu da jedem samo ono što najviše mrzim. Ali, nikada neću zaboraviti trenutak kada mi je u Švajcarskoj pozlilo. U sred nastupa savio sam se do zemlje od bola, nemoći i užasa. Ako neću da se to ponovi, moram da vodim drugačiji život.


Da li će i koliko posao trpeti zbog vaše bolesti?
- Neće trpeti. Bilo bi šteta, jer imam fantastičan album. Pesma "Još te sanjam" je hit i pozivi za gostovanja stižu sa svih strana. Taman kada mi je krenulo na poslu toliko dobro da bolje ne može biti, stigla je "opomena". Dobro je što je tako, jer ko zna šta bih od sebe napravio. Godinama sam mnogo grešio i satirao sam sebe. Neuredan život, premalo odmora, previše jurcanja, još više alkohola uzeli su svoj danak. Ali, jak sam i ne predajem se.
 

Izbezumio sam porodicu


- Tek sada, kada je najgore prošlo, shvatam koliko sam bola i muke naneo ne samo sebi već i svojoj porodici. Mama i tata su se baš uplašili, a moja supruga Slađana je načisto poludela od brige. Deca ne shvataju šta se dešava. Ali dovoljno je da pogledam našu petogodišnju ćerkicu Sofiju, koja je kao anđeo, pa da mi suze navru na oči. Njen dečji pogled me dirne više nego išta. Zbog mojih najbližih, izdržaću bez alkohola. Eto, doveo sam se u red, ne pijem, ne jurcam, ne jedem, pijem lekove, jer znam da nemam izbora.

Utorak 28.12.2010. 21:03
Radisa..zvani Djani :))))) ha ha ha :D
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online