Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 25.01.2011.
14:07
V. Tasić - Vesti A

Šta će mi karijera bez porodice?

Boban Rajović (38) nerado priča o privatnom životu, a slike njegove supruge sa decom su retkost. Kako otkriva za "Vesti", njegova supruga Dragana i deca konačno su pristali da se definitivno iz Kopenhagena presele u Beograd, pa ovih dana tragaju za odgovarajućim stanom i školama u koje će decu upisati.

Dosta je bilo razdvojenosti: Boban Rajović

Boban ne krije da se pribojava kako će se Andrija (10), Anđela (15) i Ivana (16) posle života u Danskoj prilagoditi životu u Srbiji.


- U meni se mešaju radost i strah kako će sve to ispasti. Ali, kao do sada, više ne mogu. Godinama sam rastrzan između posla i porodice.

Došao je trenutak kad sam shvatio da tako dalje ne ide i da moram da se borim za opstanak porodice. Jer, ako nešto ne učinim, propade sve. Šta će mi karijera ako izgubim porodicu, ako mi žena i deca okrenu leđa, jer nisam bio uz njih kada sam im najpotrebniji! - kaže Rajović.
 

Koliko dugo ste živeli u Danskoj?

- U Dansku je otišao moj otac, dok je toj zemlji bila potrebna radne snage, tragajući za boljim životom. Tamo sam se rodio i živeo do devete godine. Tada je moj otac, razočaran i ogorčen, poništio danske papire i odlučio da se vrati u rodne Berane, u Crnu Goru.

Tako sam se našao u očevom zavičaju koji mi je bio potpuno nepoznat. Ništa nije bilo kako je moj stari zamišljao. Posle dve godine preselili smo se u Podgoricu. Još jedna selidba i još jedno razočaranje.

 

Kako su vas prihvatili sredina i druga deca?

Varali me i pljačkali


  Kad vam je bilo najteže u životu?


- Kad sam poželeo da postanem deo srpske estrade. O tome bi se romani mogli napisati. Kako su me varali, lagali i pljačkali. Spavao sam po parkovima, jednu paštetu raspoređivao na tri dana.

 

Mnogo puta sam na beogradski aerodrom sleteo bez centa u džepu, dok je moja supruga mislila da u Beogradu imam iznajmljen divan stan. Nikome nisam dozvoljavao da vidi da sam gladan. Ali, ma koliko meni bilo, teško moja deca nikada nisu bila gladna.

- Stariji brat i ja bili smo zbunjeni, nismo znali gde smo, jezik nam je bio problem. Srećom, bio sam vragolast, duhovit i šarmom sam sve osvajao. Možda bih se i bolje snašao da moj stari nije odlučio da se on i ja ponovo vratimo u Dansku, pa smo opet počeli od nule.

Zaposlio sam se jer je trebalo pomoći majci i braći koji su ostali u Podgorici. Radio sam svašta - u fabrici u kojoj su se pakovale cirade, u jednom burger restoranu, kao taksista...


Kad ste otkrili svoj pevački talenat?
- U trećem razredu osnovne kada se moja učiteljica Vukica Šoškić oduševila što sam bez greške otpevao "Od Vardara, pa do Triglava". Kad je moja dečačka ljubav prema muzici prerasla u želju da se ozbiljnije posvetim muzici, počeo sam da pevam po kafanama i klubovima.

U međuvremenu sam se zaljubio, oženio, dobio troje dece. Kao i moj otac, na sve načine tragao sam za boljim životom. Teško je išlo, ali sam uspeo.

Da li se plašite se kako će vaša deca prilagoditi životu u Beogradu?
- Plašim se, naravno. Čitavog života bio sam rastrzan. Sudbina mi je ista kao sudbina mog oca i ne bih voleo da i moja deca imaju životne puteve slične našima. Zato sam odlučio da se vratim korenima ubeđen da će nam svima biti lakše i lepše. Možda je trebalo da ovo učinim ranije, ali nisam imao snage i hrabrosti. Ali, sve ću učiniti da moja deca ne prođu trnovitim putem kao ja.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online