Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 24.02.2011.
08:44
Alo! A

Karleuša: Gadafi se dopao misicama!

Krvoproliće koje se već danima širi Libijom, a u kome se pukovnik Moamer el Gadafi sa svojom plaćenom vojskom bori protiv demonstranata kako bi se održao na vlasti, šokiralo je i predstavnike našeg estradnog neba koji su imali tu čast da upoznaju jednog od najkontroverznijih lidera današnjice.

Olja Karleuša
 

Među onima koji nose lepa iskustva svakako je Olja Karleuša, koja se za “Alo!” priseća susreta sa libijskim diktatorom.


- Sećam se da sam doživela stres kad smo došli u Tripoli jer su nam uzeli pasoše i rekli da ćemo ih dobiti nazad kada poseta bude završena. Bili smo smešteni u ekskluzivnom hotelu u Tripoliju, a mom prvom susretu sa Gadafijem prethodio je još veći stres jer smo prošli rigoroznu kontrolu pre susreta sa njim, a ja sam onda uspela da zakasnim na taj čuveni prijem pod raskošnim šatorom jer sam propustila prevoz. Mislila sam da će me streljati zbog kašnjenja, pa sam dala gomilu para nekom čoveku da me odveze na tu proslavu. Međutim, nakon još jedne kontrole u trajanju od 10 minuta stigla sam na vreme da se rukujem sa Moamerom el Gadafijem i tada sam stekla utisak da je on jedna veoma korektna osoba - priča za “Alo!” Olja Karleuša, koja dodaje da je sad veoma iznenađena situacijom u Libiji jer joj Gadafi nije delovao kao čovek koji seje strah.

Vesna de Vinča: Gadafi je usamljen čovek!

Među srpskim javnim ličnostima svoju šokiranost dešavanjima u Libiji izrazila je i Vesna de Vinča, koja je imala ne samo tu čast da upozna Moamera el Gadafija već i da bude jedna od dve osobe koja je sa njim napravila intervju, a jedina je koja je to učinila čak dva puta.

- Gadafi je izuzetno snažna ličnost. Kamile i šator i galabija, to je njegov imidž. Najbolje poznaje istoriju i vojne nauke. Izrazito je kontradiktoran čovek. Ne ljubi Izrael niti Ameriku, a uzor mu je Abraham Linkoln, američki Jevrejin. On je autoritativan i strog, ali i usamljen čovek. Kada smo putovali na taj skup, bilo nas je oko 100. Upoznali smo svi lično Gadafija. Devojkama je poklonio skupocen nakit i bili smo sjajno primljeni - kaže Vesna de Vinča.


- Dok sam čekala da se pozdravimo sa libijskim liderom organizatori su nam rekli da se predstavimo na srpskom jer su tu prevodioci. Manekenke iz agencije “Mis Ju”, koje su takođe bile na tom prijemu, govorile su da je Gadafi baš mačo muškarac, a on se samo smeškao. Tek kasnije sam saznala da on zapravo govori srpski. Nažalost, ja nisam ostala svih nedelju dana kao ostali, morala sam da se vratim posle tri dana, pa nisam dobila poklone kao ostali koji su počašćeni skupocenim ogrlicama. Nisam pratila šta se poslednjih dana dešavalo, ali sam iznenađena zbog onoga što čujem jer sam ja stekla utisak da je pukovnik fin i kulturan čovek. Ali, doduše, ne mogu da tvrdim da ga poznajem, tako da je sve moguće - završila je razgovor za “Alo!” pevačica, a i njen kolega Marinko Rokvić, koji je sa sinom Nikolom takođe bio Gadafijev gost, deli isto mišljenje i istu iznenađenost dešavanjima u Libiji. 

- Sećam se da smo prošli rigoroznu kontrolu pre susreta sa Gadafijem, oduzeli su nam i naočare za sunce. Međutim, kada je Moamer el Gadafi organizovao proslavu u jednom velikom šatoru, rukovao se sa svih 80 ljudi koji su bili tu, uključujući i sa mnom. Meni je bilo interesantno što smo mi stajali u polukrugu, a on išao i rukovao se sa svakim ponaosob. Delovao mi je kao veoma prijatan čovek i neprestano je ponavljao kako mu je žao zbog raspada Jugoslavije, a sad čujem da na narod šalje vojsku i u potpunom sam šoku - kaže Marinko, koji dodaje da tad nisu obilazili Tripoli u kom su odseli iz bezbednosnih razloga.


- Gadafi je verovatno autoritativan čovek čim je toliko dugo na vlasti, podigao je Libiju iz blata. Mada, kada smo bili u Tripoliju, rekli su nam da se ne udaljavamo od hotela iz bezbednosnih razloga i kretanje nam je bilo ograničeno, tako da ja ne znam kako je narod u Libiji živeo tada. Moram priznati da mi je žao zbog svega što se sada tamo dešava i veoma sam iznenađen - ispričao je pevač za “Alo!“.

Nikola Rokvić: Pevao sam Gadafiju “O sole mio“ na uvce!

Kada je pre četiri godine mlađani Nikola Rokvić sa ocem gostovao kod Moamera el Gadafija, pevao mu je na uvo “O sole mio“ i tako oduševio lidera koji sada u svojoj zemlji seje strah.

- Neverovatno je ono što sada čujem o Gadafiju, uopšte ne verujem da na narod šalje plaćenu vojsku, ako je to istina, onda je za svaku osudu. Sećam se da je trebalo nešto da otpevam, pa sam na uvo bez muzike pevao “O sole mio“. Bilo je zanimljivo i on me je pohvalio. Takođe se i rukovao sa mnom, ali mi nije ništa poklonio. Mada meni je interesantnije bilo to što su njegovo obezbeđenje činile isključivo žene, a neke su bile i naše, Srpkinje. Takođe me je fasciniralo i to što je živeo kao nomad, potpuno izolovan u pustinji, šator mu je bio opasan zidinama, a izvan toga imao je čitav kompleks građevina i neverovatan vozni park, tada sam video najnovije modele “poršea“ i “ferarija“ - kaže Nikola za “Alo!“.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 24.02.2011. 09:52
Poslije 7 provedenih dana u Libiji, sa naglaskom na ekskluzivni hotel, i jednog rukovanja, oni su ocjenili neciji karakter. Da naglasim, vjerovatno jedini Arapski vodja uz "rahmetli" Sadama, koji iako nam nije nesto narociti pomogao, nije ni odmagao. Zato moram jos jednom da kazem, izdrzi, i skenjaj te americke poslusnike, i izdajice.
Četvrtak 24.02.2011. 10:53
Oceniti nekog nakon rukovanja ruku je smesno,ako ceo narod Libije strajkuje protiv Gadafija znaci da on ne valja,setite se nas i Milosevica.Nemojte svuda videti teorije zavere jer su nedokazive!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online