Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Subota 12.03.2011.
19:18
V. Tasić - Vesti A

Strahujem i zato plaćam zaštitnika!

Nedavni napad na Katarinu Ostojić Kaju u jednom beogradskom klubu nije iznenadio njenu koleginicu Miu Borisavljević (26). Ona priznaje da je imala slično, traumatično iskustvo pre nekoliko godina i da od tada ima zaštitnika koji je prati u stopu.

Sasvim diskretno i nenametljivo brine o njenoj bezbednosti. Iako o njemu ne želi da priča, niti da njegovim prisustvom bilo kome bode oči, lepa Mia kaže da joj je on nasušna potreba. Nije da se nekoga plaši, ali sigurnija je kada je on uz nju.

Mia Borisavljević

- Godinu dana pre nego što sam se pojavila u javnosti imala sam traumatično iskustvo. Vraćala sam se kući posle ponoći i ispred lifta u zgradi u kojoj sam stanovala sačekala su me tri nasilnika. Dok su me dvojica držala, čupala za kosu i maltretirala, treći mi je oteo tašnu. Bilo je strašno, uplašila sam se kao nikad u životu, a taj incident nikada neću zaboraviti - priznaje Mia.
 

Da li su napadači uhvaćeni?


- Jesu, sreli smo se u policiji. Pitali su ih zašto su napali baš mene, a oni su odgovorili da sam bila upadljivo obučena, da su bili ubeđeni da u tašni imam mnogo novca. Uopšte nisam bila napadno obučena, niti sam svojim pojavom izazivala. Bila sam u bundi, pa im je to valjda skrenulo pažnju. Pratili su me od Ateljea 212 do zgrade u kojoj sam stanovala, nekoliko ulica dalje.
 

Muzičari kao pratnja

 

Da li vodite zaštitnika na nastupe?
- Ne, na nastupe sa mnom idu trojica muzičara. Uz njih, tu je i jedan dečko zadužen za sve, koga zovem multipratik. Pored njih četvorice, nemam ni trunku razloga da strahujem za svoju bezbednost.

 

Niko nema šanse da mi priđe kad njih vidi pored mene. Šalim se, pristojni i kulturni momci uvek mogu da mi priđu - kaže Mia.

 

Posle toga ste angažovali zaštitnika?


- Bila sam neustrašiva kad sam iz Valjeva došla u Beograd i presrećna što sam izašla iz vidokruga brižne majke, ali sam shvatila da nema bezazlenih situacija.

Prvo sam svake noći pozivala drugarice i drugare da sa mnom uđu u zgradu. Ali, nije imalo smisla da ih maltretiram non-stop, pa sam angažovala ljude koji su me pratili do kuće i uvodili u zgradu.
 

Priča se da dobijate i preteće poruke?


- Svašta mi se dešavalo. Recimo, da ujutru zateknem automobil izgreban, sa izbušenim gumama ili razbijenim retrovizorom.

Neko mi je dugo i redovno ostavljao preteće poruke koje nisam ni čitala. Ostavljali su mi isečke iz novina zadenute za brisače. Nekoliko puta sam morala da menjam mesto stanovanja kako bih se oslobodila svih tih ružnih stvari.

Mi žene smo na udaru jer smo slabije. Još ako devojka nema momka, postaje laka meta za svakakve tipove, koji su spremni na sve. I sa komšijama sam imala muka. Ne želim ni da se sećam šta sam sve prošla.
 

Koliko je skupo danas imati telohranitelja?


- To ne znam jer nemam klasičnog telohranitelja. Imam zaštitnika, koji brine o mojoj fizičkoj bezbednosti. On je neko koga ne predstavljam javnosti i ko je uz mene vrlo diskretno. Nije to toliko skupo, bilo bi mnogo skuplje da ga nemam.

Da se razumemo, to nema veze s poslom kojim se bavim, niti je stvar imidža. Ne bih volela da skrećem pažnju vodeći sa sobom nabildovane tipove jer i to može da bude oblik izazivanja.

POVEZANE VESTI

Subota 12.03.2011. 20:14
Ma ko ce tebe da dira kamenjarko jedna ...
Nedelja 13.03.2011. 15:20
ne znam ko je ova osoba ali je zalosno napadati devojku,ti mladici su slabici,zasto se ne pobiju sa jacim od sebe?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online