Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Subota 28.05.2011.
15:33
V. Tasić - Vesti A

Nekom milo, nekom krivo, a neki "nisu odavde"

Bora Drljača gleda svoja posla, Cakana je ogorčena i za nju je Mladić junak, a Miloš Bojanić će svoje mišljenje sačuvati za sebe.

Dok ceo svet bruji o hapšenju najtraženijeg haškog begunca Ratka Mladića, mnogi estradni junaci tvrde da o tom nemaju pojma! Tako bar kaže jedna estradna zvezda

Ne meša se u politiku: Miloš Bojanić

koju smo ulovili u njenom domu, kojoj joj je mobilni bio nedostupan, pošto su mnogi isključili telefone upravo zbog toga da ih neko ne pita šta o Mladićevom hapšenju misle! Neki, koje smo našli, molili su nas da zaboravimo da smo razgovarali sa njima. Jer, kažu, u ovim smutnim vremenima nije pametno govoriti ono što se misli.


- Nemojte, molim vas. Ne želim da dajem bilo kakve izjave. Ne zamerite mi. U autu sam, vozim - rekao nam je Branimir Đokić, koji je nekoliko puta saslušavan u policiji zbog toga što je prvi komšija porodice Mladić na Banovom brdu.

Malo raspoloženiji od njega za bilo kakav komentar bio je Miloš Bojanić. On nam je rekao da nema nikakav komentar!


- Ma koga briga šta Bojanić misli o Mladiću? Ja sam van politike i neću da se uopšte mešam u bilo šta što ima veze sa politikom. Naravno, imam svoje mišljenje, ali ću ga sačuvati za sebe - kaže Miloš Bojanić, koji se zbog javno izrečenog stava prema Jevrejima žestoko opekao, pa sad pazi šta priča.


Mimo običaja, uzdržan je bio i inače pričljiviji Bora Drljača.


- Ma više me nimalo ne zanima šta se dešava! Opredeljujem se za neutralnost. Prema tome, niti sam za hapšenje Ratka Mladića, niti imam išta protiv toga. Gledam, brate, svoja posla i ništa drugo me ne interesuje - diplomatski tvrdi Drljača.

Gotovo svi paze da se nekom ne zamere. Jer, sve što se kaže, uvek se nekome

Boli me izdaja


Maja Nikolić tvrdi da je razočarana i da hapšenje Mladića doživljava kao izdaju.


- Moj otac je vojno lice. Svi vojnici su po dužnosti uvek morali da brane zemlju. Ratko Mladić je vojnik, junak i strašno je to što je uhapšen. Još je strašnije to što smo uvek bili izdajice. Nikako nismo smeli to da uradimo. Čin njegovog hapšenja doživljavam kao odricanje od sopstvene tradicije, od identiteta. Boli me to, tužna sam i nesrećna. Ja sam Srpkinja, patriota sam i ne plašim se da se nekome neće svideti moje mišljenje ili da će me neko zbog mojih stavova smatrati nacionalistom - u jednom dahu kaže Maja Nikolić.

neće dopasti. A pošto estradne zvezde žele da ugode i da se svide svima, onda je bezbednije da ćute, glume nezainteresovanost ili vežbaju i usavršavaju diplomatiju. Za razliku od muškog dela estrade, žene su bile mnogo jasnije.


- Dugo smo bili maltretirani zbog Mladića. Nepotrebno, cela ta priča sa njim je predugo trajala. Zato se radujem što je na to konačno stavljena tačka - kaže kratko Usnija Redžepova.


Dragica Radosavljević Cakana priznaje da su njena osećanja pomešana i da joj ni samoj nije jasno šta misli.


- Za mene je Ratko Mladić junak. Sigurna sam da nije odgovoran za mnogo toga što mu se pripisuje i da iza mnogih zlodela ne stoji on. Jer, srpski vojnici nikada nisu bili zločinci. Ako će njegovo hapšenje pomoći ovoj jadnoj, ispošćenoj Srbiji, možda to ima nekog smisla. Ipak, plašim se da od toga neće biti ništa i da naše saginjanje i guljenje kolena ne znače ništa, sem što to govori o nama, o tome koliko smo dvolični, licemerni. Mnogo mi je žao i Mladića i nas. Nisam ni glupa, ni isključiva, ali ne mogu da ne vidim da je za Hrvate Ante Gotovina heroj. Ne razumem nas. Kao narod, uvek smo bili grozni prema sopstvenim junacima. Tragično je što mnogi misle da će njegovo hapšenje pogurati naš ulazak u EU. Dok mi dođemo na red, Evropska unija će se raspasti. I neka!- ne krije ogorčenje Cakana.

POVEZANE VESTI

Subota 28.05.2011. 15:40
Јој Дрљаче кретена, не знам што га убрајају у пјеваче уопште...
Subota 28.05.2011. 21:43
Majo veliki pozdrav,samo tako.
Ponedeljak 30.05.2011. 07:51
A ti Drljaca kada dodjes u Kanadu samo te slusaju tvoji Krajisnici,ako procitaju ovu tvoju izjavu mogao bi ostati i bez te publike jer su ljuti na sve koji nisu podrzali generala.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online