Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 25.10.2011.
15:43
J. Antonijević - Vesti A

Snežana Savić: Pevala sam da otplatim stan

Posle 20 godina pauze Snežana Savić (58) ponovo je zaigrala u pozorištu, i to u predstavi "Pozovi M radi užitka" po tekstu i u režiji Mirjane Bobić Mojsilović. I na filmu je nema dugo, pa Snežana otkriva zašto je zaobilaze uloge.

Priznajem, jurila sam za parama: Snežana Savić

- Nudili su mi razne uloge, ali nijedna mi nije bila izazov. Nisam želela da se pošto-poto pojavljujem, tražila sam izazov, provokaciju, i eto, desila mi se posle 20 godina ulogom Olge Krunić u predstavi "Pozovi M radi užitka" u Zvezdara teatru. Ova uloga unela je u moj život neko posebno uzbuđenje. Nedavno mi je stigao poziv za novu komediju-mjuzikl koji je ponuđen Lanetu Gutoviću, pa čekam šta će on odlučiti - kaže Snežana.


Imate li poziva za film ili i tu čekate pravu ulogu?
- Volela bih da zaigram na filmu, jer me dugo nije bilo u srpskim filmovima. Ja sam prava čekalica - čekam da me pozovu i ponude, a danas je takvo vreme da moraš da juriš za sebe, jer ti više niko ništa ne donosi na noge. Ali, prosto sam takva, nemam inicijativu, nisam navikla da se nudim i da vučem ljude za rukav. Ne borim se dovoljno, zato me i nema.

Koliko vam je paralelna muzička karijera odmogla u glumačkom poslu?
- Školovana sam glumica, a pevačka karijera mi se desila bukvalno preko noći, preko uloge Koštane. Neki ljudi su čuli kako pevam u ovoj predstavi i ponudili mi da snimim pesme. Tako sam paralelno radila dva posla, što me je iscrpelo. Glumačku karijeru sam jedno vreme zanemarila zbog pevanja, jer se u muzici bolje zarađivalo. Sada je priča drugačija, kriza je i sve je manje publike na koncertima. Zato se sada vraćam svojoj prvoj ljubavi - glumi.

Čuva unuku: Snežana sa ćerkom Anitom i unukom

Ali, mnoge pevačice se hvale da dobro zarađuju?
- Nekada se u muzici dobro zarađivalo, ja sam uloge odbijala jer sam išla u Ameriku da pevam kako bi otplatila ratu za stan koji sam kupila. Nekada se lepo i raskošno živelo, što je sada misaona imenica. Više nema koncerata kao nekada i lažu mnogi pevači kad pričaju da zarađuju desetine hiljada evra za noć, da pune hale, stadione. To je šarena laža i podizanje publiciteta. Honorari su mnogo skromniji, čisto da može da se preživi.

Kad biste sad počinjali da li biste i šta promenili u karijeri?
- Promenila bih mnogo toga i lažu svi koji kažu da biste sve isto ponovili. Biti kategoričan je odlika glupih ljudi. Sada iz ovog ugla nikada ne bih odbila uloge koje su mi nudili veliki reditelji, igrala bih u mnogim predstavama, a tada sam morala da ih odbijem jer sam morala da pevam i obezbedim bolji život mojoj ćerki. Tada sam jurila za parama, a ne za ulogama. Nisam robot, ne mogu da budem istovremeno i dobra glumica, pevačica, kuvarica, domaćica, majka... Nešto mora da trpi. Sada bih u svakom slučaju bila mnogo pametnija, pare bih čuvala i ostavljala sa strane, što nikad nisam radila, jer tek sada shvatam koliko je novac bitan u životu. Treba poštovati trenutak kad vam ide u životu, a ja sam uvek mislila da ću ceo život moći da uživam. E, tek sad vidim da nije tako.
 

Ne mogu bez scene

Jeste li razmišljali da napustite estradu?
- Nikad, jer ne mogu bez scene. To je dar od boga i zašto ga ne iskoristiti. Scena je odlična da iskalite, istresete sav bes i muku koja vas guši. Na kraju za sve to dobijete i aplauz. Bila bih nesrećna kada bih napustila sve i otišla na plac na Vlasinskom jezeru gde bih gajila povrće. Umetnici zvanično idu u penziju, ali pošto su primanja bedna, radimo do kraja života, tačnije dok možemo da stojimo na nogama - kaže Snežana. 

 

Baka - najlepša uloga

- Najlepša uloga u životu mi je uloga bake. Uživanje mi je da čuvam unuku, gledam kako raste, smeje se, maše ručicama, guguče. Nisam mogla da pretpostavim da će mi ona promeniti život, ali bukvalno. Već je velika ima osam meseci, čuvam je skoro svaki dan, šetamo, kupujem joj haljinice i igračke.

POVEZANE VESTI

Utorak 25.10.2011. 22:11
Snežana Savić: Pevala sam da otplatim stan Могу да певам до сутра, ал да зарадим могу само ципелу у главу.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online