Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Petak 06.01.2012.
14:02
J. Antonijević - Vesti A

Indira: Ne kajem se što sam snimila "Mariju"

Indira Radić (45), koja je postala meta viceva i šala na estradi zbog numere "Marija" na francuskom jeziku, smatra da je pesma hit bez obzira na sve.

Osvaja Evropu i svet: Indira Radić
 

- Nijednog trenutka se ne kajem što sam snimila pesmu na francuskom. Stanka sam upoznala u Parizu, kao i producenta Gastona Beraka i oni su predložili da uradimo pesmu na francuskom. Prvo sam rekla ne, a onda mi je moj producent Goran Ratković Rale rekao: "A zašto da ne?" I bio je u pravu - pesma je pun pogodak! - smatra Indira.
 

Da li je neko pre objavljivanja pesme, preslušao materijal i uočio greške?
- A otkud vi znate da ima grešaka? Na osnovu komentara na Jutjubu - smešno. Naravno da moj izgovor i dikcija ne mogu da budu kao kad peva Francuskinja, ali u tome i jeste suština. Oni su želeli da se oseti akcenat jer im je to simpatično. Setite se, i Alabina je pevala na jeziku koji niko nije razumeo, pa je pesma bila veliki evropski hit.

 

Jadno na estradi

Kakvo je, po vašem mišljenju, danas stanje na srpskoj estradi?
- Stanje na estradi je zaista jadno. Kriza identiteta i morala, zavisti koliko hoćeš, a prijatelja nigde. Na tome zavidim vama novinarima jer kad je neko od vas u opasnosti vi ste svi kao jedan - kaže Indira.
Ima li posla ili je kriza?
-Posla ima, krize nema!

Da li ste očekivali da će pesma "Marija" podići ovakvu medijsku prašnu?
- Karijeru sam gradila isključivo na pesmama i utoliko je trenutno moj uspeh veći jer sam i ovog puta došla u žižu interesovanja zahvaljujući pesmi, a ne plasiranjem kojekakvih informacija u medije kao što su lažne otmice, usvajanje dece, veštačka oplodnja, izmišljanje bolesti, pa naglo ozdravljenje, a sve u cilju podizanja prašine i popularnosti koja ne traje duže od sedam dana. Karijera se ne gradi od vikenda do vikenda, već godinama. Ovakve reakcije iskreno nisam očekivala, ali - hvala im! Način na koji je pesma došla u žižu interesovanja mi ne dozvoljava da se baš preterano hvalim, ali ako budemo pričali preko leta o istoj ovoj pesmi sigurno ćemo razgovarati na sasvim drugačiji način. Planirano je da "Marija" bude objavljena u Francuskoj u maju.
 

Saša Popović je rekao da će povući ceo tiraž vašeg albuma zbog ove pesme?
- I šta sada? Je l' Saša povukao tiraž? Nije. Je l' ovo moj veliki povratnički album? Jeste. I šta sad? Pa, sada idem u osvajanje Evrope i sveta.
 

Zašto ste toliko dugo čekali da objavite album?
- Album je rađen pune tri godine i nisam želela ništa da prepustim slučaju. Ovo je moj 15. jubilarni CD i samim tim nosi veliku odgovornost. Htela sam da se za svakog slušaoca nađe makar po jedna pesma, a da suština ipak ostane u maniru onoga što ja zapravo jesam.
 

Objavili ste album u vreme kada se zbog ekonomske krize malo pevača odlučuje na takav korak?
- U mom slučaju novac nije bitan. Dugi niz godina sarađujem sa Grandom koji stoji iza mene i moralno i finansijski. Šteta je što tiraži diskova drastično padaju, ali s obzirom na okolnosti svi smo zadovoljni jer se CD prodaje bolje nego što smo očekivali. Baš mi je jedan prijatelj ispričao kako je kupio poslednji CD na benzinskoj pumpi, a kasirka ga je pitala: "Sine, je l' to Indira nešto deli uz CD kad smo danas prodali svih 20 komada što smo dobili?"
 

Honorari veći nego ranije

Da li su honorari danas manji nego proteklih godina?
- Danas su honorari veći nego ranije. Mi bismo snizili cenu karte jer znamo da je kriza, ali nam ljudi ne dozvoljavaju. Oni žele da me vide s kompletnim bendom, da uživaju u spektaklu, a ne sa običnim klavijaturistom na sceni - objašnjava Indira.

Da li danas može da se živi od pevanja?
- Ne može da se živi samo od pevanja, a ja ne moram da radim ništa drugo. Iskreno, nikad nisam ni razmišljala da promenim posao jer obožavam ovo što radim.

 

POVEZANE VESTI

Petak 06.01.2012. 14:54
Na yutube ima toliko glupih pesama i pokusaja raznoraznih persona da nesto otpevaju da mi nije jasno zasto se digla ovolika prasina oko njene pesme na francuskom...peva i jedan frajer na nemackom...da umres jel od muke jel od smeha...doslo je njihovih 5 minuta..kome vise trebaju ozbiljna umetnicka dela...vidite i sami...da nije tragicno bilo bi smesno...
Petak 06.01.2012. 15:42
ALI SE JA KAJEM ŠTO SAM PRESLUŠALA !
Petak 06.01.2012. 18:17
Sto bi rekao moj imenjak Ivan,zvuci kao klanje francuske kobile.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online