Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 28.09.2012.
14:02
V. Tasić - Vesti A

"Ni tuge, ni veselja uz današnje pesme"

Šaban Šaulić (61) priznaje da nema ni vremena, ni volje da prati estradna zbivanja, ali ne može da ne vidi u kom smeru ide srpska muzika. Mnogo toga mu para uši i za većinu mladih pevača nikad nije čuo.

Uvek uz muža: Šaban sa suprugom Gordanom Šaulić

- Poslednjih 15-ak godina svi ti mladi pevači liče kao jaje jajetu. Prave se neke hibridne pesme, a tekstovi - sačuvaj bože. Što bezobraznije, besmislenije i prostačkije to bolje. Nema u njima emocija, lirike, poetike, a uz takve pesme čovek ne može da pusti suzu, da tuguje ili se veseli i razbije čašu u kafani. Može samo da se skače. Nemam ništa protiv mladih kolega taman posla, ali meni je strašno šta danas mladi pevači propagiraju kroz svoju muziku - iskren je Šaulić.


Zaista baš nikog ne razlikujete od ostalih?
- Možda nekog i znam, ali ne mogu da se setim. Posebno pevačice - toliko su slične da ne mogu da pogodim koja je koja. I pesme su im identične, nekakav čudan naboj, bubanj koji udara u mozak i razbija ga. Poludeo bih kada bih stalno slušao takvu muziku.


Zašto ne komponujete više pesama, pa da popravite stanje u muzici?
- Nikad nisam hteo sebe da propagiram kao kompozitora. Mnogi ljudi ne znaju da sam od 1975. godine napisao dobar deo pesama koje su postali hitovi u mojoj interpretaciji, pesme koje traju i danas. Pesme "Dođi da ostarimo zajedno", "Uvenuće narcis beli" sam ja komponovao, a svojatali su ih tekstopisci. Komponovao sam pesme i za kolege, mogao bih i više da pišem, ali ja pesme nikad nisam štancovao, za razliku od mnogih.


Nedavno ste pecali na jezeru Mičigen u Americi, a sada u Krčedinu...?

- Pecanje na Dunavu ništa ne može da zameni. Ne bih ja ni otišao u Ameriku da me ćerka Ilda i supruga Gordana nisu naterale. Davile su me kao zmija žabu dok nisam pristao. Ali, nisam se pokajao. Malo ko od pevača može da se pohvali da je u Americi prošao tako dobro kao ja. Naši zemljaci željni su dobre i kvalitetne muzike.

Lepše na Dunavu: Šaban na jezeru Mičigen
 


Koliko ste zaradili na ovom gostovanju?
- Nemam pojma. Moja supruga Gordana je sve to ugovarala i naplatila, moje je bilo samo da pevam. I pravo da vam kažem u to se uopšte ne mešam. Ali, sigurno je da smo dobro prošli, jer se Goca ne žali, a ona je zadužena za porodične finansije. Ja ne umem s novcem, niti sam se trudio da naučim. Uvek potrošim sve što imam u džepu. U mom društvu niko ne sme da se maši za novčanik, uživam da čašćavam u kafani, da pare dajem muzici. Znaju to odlično sve noćobdije, moji bivši i sadašnji drugari. Sreća, pa je Goca preuzela porodične finansije, jer da nije tako pitanje je da li bismo išta stekli i imali.
 

Rekao, pa porekao

Zar se niste bili zarekli da u Ameriku nećete nikad više kročiti, ali...?
- Jesam, rekao sam. I sad su mi navrle uspomene na to užasno vreme kada je počelo bombardovanje naše zemlje, a ja sam se baš tada zatekao u Americi. Kukao sam, plakao, jadikovao i bio je to jedan od najtežih perioda u mom životu i tada sam se zarekao da nikad više neću kročiti u ovu zemlju, ali eto nagovorili su me - iskren je Šaban.

 

Spor sa SOKOJ

Dokle ste stiglu sa sporom koji ste poveli protiv SOKOJ-a?
- Nemam pojma, za to su zaduženi advokati. Ali, mnogo sam ljut na njih, jer ne dobijam ni približno onoliko novca koliko zaslužujem po osnovu autorskih i izvođačkih prava. Šta se tamo radi, boga pitaj. S kim se tale, šuruju, muvaju nemam pojma, ali da rade kako treba mogao bih lagodno da živim od autorskih prava za ono što sam do sada uradio.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online