Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 15.12.2012.
13:02
D. Petrović - Vesti A

"Vesti" izabrale najbolje u 2012: Ceca i Lukas bez premca

Posle tačno mesec dana završen je još jedan tradicionalni izbor "Vesti". U godini kada naš list slavi vredan jubilej 20. godina postojanja, ovogodišnji izbor dobio je drugačiji izgled. Pevači i naši čitaoci ovog puta birali su najbolje od tri ponuđena kandidata i to u dobro poznatim kategorijama - najbolji pevač, pevačica i pesma u kategoriji narodne i zabavne muzike.

Nagrada i za mene: Ceca Ražnatović

U konkurenciji za kandidate bili su pevači koji su ove godine objavili album ili singl. Nekima se to dopalo, drugima nije, jedni su hvalili, drugi kudili, ali su gotovo svi glasali i na osnovu toga biće dodeljene plakete "Vesti". Pored anketiranih pevača glasali su i naši čitaoci i to na mejl redakcije i na naš portal vesti-online.com i posle sabiranja glasova dobili smo ovogodišnje pobednike.

Opet sam najbolji: Aca Lukas
 


U kategoriji narodne muzike pevači su za najboljeg izabrali Acu Lukasa, koji je ne samo publiku, već i kolege osvojio albumom "Stil života", koji je objavio u avgustu. Za najbolju pevačicu kolege su izabrale Svetlanu Cecu Ražnatović, koja je publiku ovog leta obradovala sa dva singla "Zagrljaj" i "Probudi me kad bude gotovo". Za najbolju folk pesmu u 2012. godini pevači su odabrali numeru "Daleko si" koju su u duetu otpevali Aca Lukas i Ivana Selakov. Ova pesma postala je neizbežni deo repertoara mnogih pevača, a o njenoj popularnosti svedoči i podatak da je na Ju tjubu imala više od 25 miliona pregleda. Čitaoci "Vesti" izabrali su malo drugačije, pa je najviše glasova za folk pevača godine dobio Saša Matić, najbolja folk pevačica je Ceca Ražnatović, a hit godine je njena pesma "Probudi me kad bude gotovo".


U kategoriji zabavne muzike ukus pevača i čitalaca se poklopio, pa je laskavu titulu pevača 2012. godine dobio Željko Joksimović, i po glasovima kolega i po glasovima čitalaca našeg lista. Njegova pesma "Nije ljubav stvar", s kojom je osvojio treće mesto na Evrosongu u Azerbejdžanu kao predstavnik Srbije, osvojila je publiku i pevače pa je postala i najveći hit 2012. godine u zabavnoj muzici. Iako nije pobedio u Bakuu kako smo se svi nadali i doneo Srbiji još jednu pobedu na Evrosongu, Joksimović ima razloga za zadovoljstvo, jer je njegova pesma hit i to ne samo u Srbiji već i u Evropi.

Što se tiče najbolje pevačice zabavne muzike, tu su mišljenja bila podeljena. Po glasovima pevača najbolja u 2012. godini bila je Aleksandra Radović, dok su čitaoci najviše glasova poslali za Ivanu Selakov, pa će svaka u svojoj kategoriji dobiti plaketu našeg lista. Ovogodišnjim pobednicima čestitamo, a dodela priznanja "Vesti" biće 21. decembra u prostorijama beogradskog dopisništva našeg lista.

POVEZANE VESTI

Subota 15.12.2012. 14:05
A gde je Kreketusa?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online