Utorak 19. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 29.01.2013.
14:16
V. Tasić - Vesti A

Ispovest Dubravke Nešović (2): Opasni ljudi mi oterali sina

Dubravka Nešović (80) već 13 godina je u domu za stare na Karaburmi. Zbog tri teške operacije i trogodišnjeg lečenja posle povrede jednog, pa drugog ramena, pune tri godine nije prošetala beogradskim ulicama i to joj mnogo nedostaje.

Ne žali se: Dubravka Nešović u domu pre tri godine
 

Zbog toga što su joj pokreti ruku ograničeni, nije u stanju da sama vodi računa o sebi. Iz domske garsonjere morala je da se preseli u jednu od soba doma za stare, kako bi medicinskim sestrama bilo lakše da brinu o njoj. Moglo bi joj biti bolje posle skupe operacije koja se radi u inostranstvu, ali uz njenu penziju od oko 250 evra to je nemoguće. Penzija nije dovoljna da pokrije ni troškove doma, pa ono što nedostaje, šalje joj sin iz Amerike.

Pročitajte još:

1. Niko ne pita da li sam živa

Sina Vladana nije videla osam godina. On je već 14 godina živi u Americi, a otišao je, kako kaže Dubravka, razočaran posle propalog posla i peha sa jednim tada moćnim i vrlo opasnim čovekom koji više nije među živima. Sina je u Americi posetila samo jednom.


- Četiri meseca sam bila kod njega u Čikagu gde je osnovao srpsko pozorište. Bila sam presrećna, održala sam i 12 koncerata, a moj sin nije mogao da veruje koliko publike imam. Da nisam imala taj prokleti strah od aviona, mogla sam da putujem, da zaradim u Americi, Australiji... Ali, pare me nikad nisu htele, nisam ni znala sa njima, zato sam i ostala bez ičega - kaže Dubravka sa setom u glasu.

Zbog Jezde ostala bez stana

Dubravka je srećno živela sa sinom u dvosobnom stanu u centru Beograda. Ali, u jednom trenutku kada su mnogi uložili sve što su imali u privatne banke, u opštoj euforiji, učinila je to i ona. Zavedena visokim mesečnim kamatama, prodala je stan...
- Novac sam uložila u banku tada čuvenog gazda Jezde i sve je propalo! Ostala sam i bez stana, i bez novca. Bila je to finansijska katastrofa. Ali, eto, preživelo se nekako. Kažem vam, pare me nisu htele - kaže uz uzdah Dubravka.

Ona je podržala sina da ode u Ameriku zbog straha za svog jedinca. A kako se ne bi bojala kada je preživela dramu kada joj je sin otet kao šestogodišnji dečak. Danima pred njegov nestanak javljao joj se nepoznati muškarac koji joj je pričao da ima slatkog dečaka. Kada je Vladan nestao htela je da presvisne od tuge i užasa. Ubrzo se javio otmičar s uputstvima kako da mu dostavi tadašnjih milion dinara za njegov otkup.

Željna sina: Dubravka sa sinom Vladanom u Americi
 


- Dala sam novac i vratio mi je sina. Otmičar je uhvaćen posle nekoliko dana. Kada sam ga pitala za šta mu je trebao novac, rekao mi je: "Nisi bila jedina, jedan milion nije mnogo, ali, milion po milion..." Posle sam čula da je Đorđe Marjanović imao isto iskustvo, kao i još neke kolege. Svog jedinca Vladana, Dubravka je rodila u zrelom dobu, sa 42 godine. Njegovog oca je ludo volela, ali je zajednički život sa njim bio nemoguć. Ipak, ni za čim u životu ne žali.

Strah od letenja

Dubravkin sin Vladan oženio se pre tri godine. Zvao je majku da dođe na venčanje, ali zbog problema sa zdravljem nije bilo šanse da ode. Od kada je otišao, videla ga je samo jednom. Zbog sina je sela u avion posle četiri decenije uprkos ogromnom strahu od letenja. A kako se ne bi plašila kada je pre skoro pola veka imala traumatično iskustvo kad je avion u kome je bila prinudno sleteo na brdo kraj Titograda. Od tada nije smela nogom da kroči u avion, a strah je pobedila samo jednom i zbog sina otputovala i vratila se iz Amerike.


- Nisam od onih koji jadikuju, cmizdre i rone suze. Imala sam srećan, uzbudljiv život, jedino sam sina željna. Ali, najvažnije mi je da je on dobro, da je srećan. Zove me da dođem kod njega u Ameriku, a ja mu kažem da ne mogu, jer tramvaji ne rade, pa se smejem. Mnogo toga sam mu prećutala, mnoge stvari će i on sada prvi put čuti. Volela bih da upoznam i njegovu suprugu, a moju snajku Dženifer. Ipak, ma kako suludo zvučalo, ne bih volela da dođu ovde. Mnogo mi je teško i još jedan rastanak sa njim ne bih preživela, zato je bolje ovako.

POVEZANE VESTI

Sreda 30.01.2013. 10:48
Jel to ona gramziva... Ko jos prodaje stan u zelji za vecom kamatom... Ima, po njenim recima uspesnog sina, yasto se uopste zali... Bar su operacije uradjene, mnogima i nisu, pa se vec nalaze...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online