Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 23.02.2013.
14:40
D. Dušanić - Vesti A

Truju nas mlekom i panikom

Mnogi pevači koji imaju decu u strahu su nakon priča o zatrovanosti mleka, kupuju organsko i mleko od pirinča, a problem je kako objasniti deci.

SRAMOTA ŠTA NAM RADE: Maja Nikolić

Zbog medijske prašine koja se podigla oko prisustva kancerogenih materija u mleku u Srbiji, mnogi pevači koji imaju decu ili unučiće su u panici.

Međutim, ima i starijih poput Slobodana Vasića koji su se žestoko uplašili. On je na Tviteru napisao da dnevno pije litar mleka i dodao: "Ako je mleko kancerogeno, kako se priča, ja sam nadrljao. Da znate koga da krivite. A baš mi se živi!"


- Ovo je strašno! Jutros uđem u prodavnicu i ne znam šta da kupim. Za šta god se uhvatim, prođe mi kroz glavu da je možda neispravno i kancerogeno. Ne bih ja ni trunku marila za sve ovo što se priča i dešava da nemam malo dete. Sreća, moja Anastasija ne pije mnogo mleka, pa se tešim da joj neće naškoditi. A zatrovaše nas i ova bezvezna nagađanja. Potpuno nas sludeše da više ne znam šta da radim. Ako nas ne otruje ništa drugo, otrovaće nas ovakve informacije - kaže Mina Kostić, mama četvorogodišnje Anastasije.


Nataša Đorđević ovih dana svađa se sa 14-togodišnjim sinom Aleksandrom i to zbog mleka! Dete bi da pije mleko, ona mu brani i eto problema.


- Uopšte mi nije jasno o čemu se ovde radi i nije mi svejedno. Moj Aleksandar obožava mleko i pio bi ga po ceo dan. Pokušavam da mu objasnim da treba da smanji, bar ovih dana, dok se ne iskristališe koje mleko valja, a koje ne, molim ga da se urazumi, a on mi kaže: "Kako da ne, hoću da pijem mleko koliko mi se pije i tačka!" - jadikuje Nataša.

PIJE SAMO ORGANSKO MLEKO: Tijana Dapčević sa Vukom

Slične muke ima i Maja Nikolić sa šestogodišnjim sinom Lazarom.
- Sramota! Pitam se samo koliko je ovakvih stvari zataškano. Katastrofa je da postoji makar i samo sumnja da nam je hrana zatrovana. Već smo zaraženi virusima krize, morala, laži, lopovluka... Ogroman broj ljudi u Srbiji umire od raka, sad mi je jasno i zašto - kaže Maja Nikolić.


Naravno, ima i onih koji nisu u panici zbog mleka ili problem rešavaju na drugi način.

- U ovoj zemlji je sve moguće, ali ne dozvoljavam sebi da utonem u opštu histeriju i pogubim živce. Dileme rešavam tako što četvorogodišnjem sinu Vuku kupujem organsko mleko. Jeste skupo, ali bar sam mirna šta mi dete pije - kaže Tijana Dapčević, dok Biljana Jevtić nikako da objasni sinu zašto mora da smanji sa mlekom koje pije maltene umesto vode.

BRINEM ZA ĆERKU: Mina Kostić
 


- Već duže konzumiram pirinčano mleko u prahu, mada u kući uvek imamo veće količine običnog mleka koje moj sin Ivan obožava, kao i jogurt. Objašnjavala sam mu da bi trebalo da smanji, on se buni i nije mu jasno zašto sad uvodimo nova pravila. S druge strane, zar će nam zaista od kojeg litra ranije nabavljenog, a sada konzumiranog mleka biti loše?! Ko zna koliko smo tog mleka do sada već popili?! Treba biti oprezan, ali odavno nam je zatrovana hrana, voda, vazduh, nezdravo živimo, a i dalje sve jedemo, pijemo i živi smo - smatra Biljana.

Olja ne paniči

- Pratim šta se dešava sa mlekom, ali nisam u panici. Ima milion drugih stvari o kojima se ne zna, a veoma su nezdrave, mi ih jedemo, pijemo, udišemo. Naravno da kao majka moram da vodim računa o svom detetu i uznemirim se svaki put kad čujem ovako nešto, ali nisam od žena koje paniče Što se mleka tiče, moj četvorogodišnji Pavle nije neki ljubitelj, pije ga u malim količinama, mnogo mu je draži jogurt - kaže Olja Karleuša.

POVEZANE VESTI

Subota 23.02.2013. 18:43
Ne razumem zasto se ovaj problem vezuje za decu pevaca i njihovu decu, zar ne pogadja sve? Da nije to mozda zbog uticaja i znacaja koji estrada ima u novoj vladi?
Subota 23.02.2013. 15:46
Valjda su prvo trebalo bi da objasne sojoj deci da ne zamenjuju vodu sa mlekom. Voda ima najznačajniju ulogu u ishrani.
Subota 23.02.2013. 14:42
Niko nas ne truje, nego se opet igraju sa narodom!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online