Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Ponedeljak 01.07.2013.
01:46 >> 09:11h
pressonline.rs A

Karleuši preti tužba zbog vređanja islama?

Na Fejsbuku se pokrenula peticija za podizanje tužbe protiv Jelene Karleuše zbog navodnog javnog vređanja islama na koncertu na Ušću, piše portal pressonline.rs

Jelena Karleuša
 

Na društvenoj mreži Fejsbuk osnovana je stranica pod nazivom "Inicijativa za tužbu protiv Jelene Karleuše zbog Uvrede Islama", koja trenutno broji preko 13 hiljada ljudi!

Kako piše na zidu pomenute grupe, Jelena je na svom koncertu na Ušću 15. juna, kao intro za pesmu "Duboko ranjena" iskoristila deo iz Ezana, islamskog poziva na molitvu, što je pripadnike te veroispovesti uvredilo.

"Ovim putem želimo da apelujemo na sve one koji mogu na bilo koji način uticati da se dotična tuži zbog javnog vređanja Islama! Ona je imala hrabrost da Ezan, koji je svetinja Islama, iskoristi u komercijalne svrhe (na koncertu u nekom bednom remiksu) i na taj način uvredi i Islam i pripadnike Islama", stoji na pomenutoj stranici, na kojoj je i pregršt uvredljivih komentara i pogrdnih naziva na Jelenin račun.

 

Neki od tvitova:

- Na ovom snimku se može čuti koliko bezobrazluk može daleko da ode! Zar se EZAN koristi na ovakav način!?! Bruka za muslimane bi bila da ovo ne isteramo do kraja....
- Ezan se ne treba i ne sme mešati sa zvucima muzičkih instrumenata. Mešati dozvoljeno (ezan) sa zabranjenim (muzikom), haram je (prokletstvo).

- Pa ko ponavlja ovaj šehadet postaje musliman, svi će njeni fanovi postati muslimani.

Istomišljenici na ovoj stranici kažu da je to čin od, kako kažu, deklariranog ateiste i smatraju ga neprimerenim i uvredljivim. Stranica iz sata u sat broji sve više ljudi, sa čime se povećava i revolt građana BiH, kao i ostalih islamskih vernika koji ne prestaju zatrpavati društvene mreže uvredljivim komentarima na račun srpske zvezde.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 01.07.2013. 07:15
U pakistanu. S.Arabiji, Avganistanu i jos par drzava je dovoljno pogresno izreci rec Muhamad i to je uvreda....Mnogo lako se vredjaju muslimani...A kad po kosovu ruse crkve i groblja niti jedan musliman ne protestira.....
Ponedeljak 01.07.2013. 09:47
Doci ce vrijeme da ce biti uvrijedjeni i kad im dobar dan kazes.
Ponedeljak 01.07.2013. 09:26
JK nisam nikad gotivio ali čim su muslimani protiv nje ima moju podrsku, a ako im se slučajno izvini opet ostaje bagra.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online