Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 16.12.2013.
13:39
V. TASIĆ I S. ĐURIĆ - Vesti A

Priznanja "Vesti" za Šabana, Cecu, Čolu i Nedu!

Posle mesec dana glasanja pevača, čitalaca "Vesti" i posetilaca našeg portala u tradicionalnom izboru našeg lista izabrali smo najbolje na estradi u 2013. godini. Prema glasovima kolega za najboljeg pevača narodne muzike izabran je Šaban Šaulić, najbolja pevačica je Ceca Ražnatović, dok je najbolja pesma u 2013. godini numera "Žal " koju je otpevao Šaban Šaulić.

Hvala, kolege i čitaoci: Ceca Ražnatović

Pobednici mogu da budu zadovoljni jer su za najbolje izabrani ne samo od kolega, već i zbog činjenice da su Šaban, Ceca i pesma "Žal" dobili ubedljivo najviše glasova čitalaca "Vesti" i posetilaca našeg portala.


- Presrećan sam, hvala puno svima koji su glasali za mene i kolegama, a posebno publici. Nijedna pesma mi se nije dopala tako na prvo slušanje kao numera "Žal". I moja ćerka Ilda se oduševila i dodatno uticala na mene da je snimim. Hvala još jednom svima, a posebno hvala "Vestima" na priznanju - rekao je Šaban Šaulić, koga je vest o našoj nagradi zatekla na turneji po Kanadi.


U kategoriji zabavne muzike laskavu titulu najboljeg pevača godine i ovog puta odneo je Zdravko Čolić, koga su najboljeg izabrale i kolege i publika, odnosno čitaoci našeg lista. Sa nedavno objavljenim albumom "Vatra i barut" Čola je ponovo pokazao da je bez premca na prostoru bivše Jugoslavije, ali i uvek rado viđen gost širom dijaspore.
 

Ubedljivo najbolji: Šaban Šaulić
 

- Čast mi je što sam ponovo dobitnik ovog vrednog priznanja "Vesti". Sa novim albumom tek me čekaju koncerti po dijaspori i novo druženje sa mojom publikom širom sveta. Zahvaljujem se svima, kao i dragim kolegama koji su glasali za mene. Svaka nagrada, posebno priznanje "Vesti" za mene predstavlja veliku radost - rekao je Čola.
Priznanje za najbolju pevačicu zabavene muzike u 2013. godini otišlo je u ruke Nede Ukraden, koju su za najbolju izabrale kolege i naši čitaoci.
 

Presrećna: Neda Ukraden

- Presrećna sam! Zahvaljujem svim kolegama i svim čitaocima "Vesti" koji su glasali za mene. Ipak, čitaoci, odnosno publika su najmerodavniji, jer dobro znaju šta im se sviđa i šta žele da slušaju. Ova priznanja su šlag na torti jedne za mene vrlo uspešne godine - kaže Neda.


Kada je u pitanju najbolja pop pesma u 2013. godini pevači su izabrali numeru "Slučajno" koju je otpevao Saša Kovačević, dok su čitaoci "Vesti" izabrali numeru "Milion dolara" koju u duetu pevaju Ana Nikolić i Nikolija Jovanović.


- Hvala kolegama koji su mi svojim glasovima doneli ovu nagradu. Posebnu zahvalnost dugujem mom bratu Radetu koji mi je skrenuo pažnju na ovu pesmu grčkog autora i predložio da je kupimo i uradimo svom fazonu. Priznajem, na prvo slušanje nisam bio oduševljen kao on, ali što sam je više slušao više mi se dopadala. Stupili smo u kontakt sa autorom i dogovorili se o svemu, a pesma "Slučajno" postala je hit - rekao je Saša Kovačević.
 

Osvojile publiku: Ana Nikolić i Nikolija Jovanović

Uspeh pesme "Milion dolara" nije iznenadio Nikolija Jovanović, mladu pevačicu i ćerku Vesne Zmijanac, koja je sve uspešnija na estradi.


- I Ani i meni ova pesma je fantastično legla i od početka smo znale da će biti veliki hit. Uz atraktivan spot koji smo snimile od početka smo verovale u uspeh ove pesme. Hvala puno čitaocima "Vesti" koji su glasali za nas i doneli nam laskavo priznanje vašeg lista - poručila je Nikolija Jovanović.
 

Zaslužni i autori

Za uspeh pesme osim pevača zaslužni su i autori, zato valja pomenuti Baneta Vasića, koji je komponovao hit "Žal" i uradio aranžman, dok je tekst napisao Vlada 013. Pesmu "Slučajno" komponovao je Pantelis Pantelidis, stihove je sročio Dušan Bačić, dok su aranžman uradili braća Saša i Rade Kovačević i Dejan Momčilović. Kada je u pitanju hit "Milion dolara" kompoziciju i aranžman je uradio Atelej Trag, dok je tekst radilo više autora: Teča Gambino, Vedran Vajler, Miroslav Miševski, Marina Tucaković, Ana Nikolić i Atelje Trag.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online