Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 31.07.2014.
09:29
E. V. A

Lepa Brena: Nikad ovako bespomoćna

Pet dana nakon teškog pada kada je slomila obe ruke i četiri dana nakon operacije Lepa Brena (53) otpuštena je iz Ortopedske klinike u Lovranu na kućno lečenje. Ali, odlučila je da sa porodicom još neko vreme ostane u Novom Vinodolskom i od nje se ne odvaja suprug Boba Živojinović i sinovi Stefan i Viktor koji se trude da majci olakšaju koliko mogu.

Podrška: Ćiro Blažević kod Brene u bolnici
 

- Iz bolnice su me i pustili da izađem samo pod uslovom da mi bude obezbeđen psihički mir koji imam u Novom Vinodolskom i koji sam imala tokom boravka u bolnici. Ne znam ni koliko je prošlo tačno vremena, jer mi je od trenutka kada su mi stavili gips svaki dan isti. Noćas sam prvi put spavala kako treba i naučila sam da spavam na leđima, što inače ne činim. Svi me pitaju da li imam bolove i ne, nemam jer su me lekari snabdeli potrebnim lekovima, a sada je na meni da se odmaram, idem na fizioterapiju i budem disciplinovana - rekla je Brena po izlasku iz bolnice. Ona ne krije da joj je bilo teško i da je često plakala.
 

Oporavak jedini prioritet

- Moram da kažem i da su me obilazili prijatelji, dobila sam bezbroj SMS i poruka na Tviteru i Fejsbuku. Došla mi je Kata, koja mi je u kući već godinama desna ruka, a sada je tu za mene i njena pomoć mi mnogo znači. Trenutno mi je prioritet da se oporavim. I zaista hvala svima koji su se raspitivali o mom zdravstvenom stanju, ali nisam bila u poziciji ni da držim telefon, a kamoli da odgovaram na poruke. Naravno, svesna sam i u kojoj meri sve ovo oko mene intrigira javnost, ali nisam samo ja na ovom svetu doživela nešto ovako - rekla je Brena.

- Mislim da sam se ovih nekoliko dana isplakala kako nisam odavno i definitivno je iz mene izašla sva bol koja se u svakom čoveku skuplja. I shvatila sam koliko je korisno da se isplačete. Poslednji put sam se ovako osećala kada sam slomila nogu dok je Stefan bio beba i sećam se pakla kroz koji smo Boba, ja i moji roditelji prošli u to vreme.


Kako ste provodili vreme u bolnici?
- U bolnici mi je raspored bio pun i nisam stizala da razmišljam gde sam i šta mi se događalo. Zna se dnevni raspored - kad se ustaje, kad je kupanje, fizioterapija... Bitno mi je da sam počela da vežbam neke proste pokrete do granice bola. Uskoro će mi skinuti gips sa leve ruke, a prva kontrola mi je zakazana za 8. avgust. Veoma sam zahvalna što sam imala apsolutnu privatnost u bolnici i da me niko nije uznemiravao - kaže Brena koja je tokom boravka u bolnici pričala sa drugim pacijentima.


- Svi su mi odreda rekli "da sam dobro prošla", što meni u prvi mah nije bila nikakva uteha. Nisam navikla da ovoliko ležim i mirujem. Shvatila sam koliko smo svi kada se nađemo u jednoj ovakvoj situaciji, zapravo bespomoćni, da učimo stvari iz početka. Ni slutila nisam da činjenica da možete sami da se očešljate može učini srećnim! Shvatam ljude koji su na bilo koji način ikada bili primorani da zbog oporavka miruju. Konkretno, jesam se osetila bespomoćnom kao nikada u životu, jer prvo nisam navikla da me neko drugi hrani, oblači, pere zube, češlja...


Da li se zna kada ćete se vratiti u Beograd?
- U Novom Vinodolskom imam sve uslove da šetam i lagano se oporavljam, tu su i moji najbliži čija mi podrška mnogo znači. Posetio me je i Ćiro Blažević, koji me je od srca nasmejao, čovek je pravi genijalac! Kad je zdrav čovek često nije svestan ko su mu pravi prijatelji, dok mu se ne desi neki ovakav lom. Ali znate kako, ja sam optimista po prirodi i život teče dalje. Nije smak sveta.
 

Zahvalna osoblju bolnice

Brena se zahvalila i lekarima i osoblju bolnice, ljudima iz svih krajeva sveta koji su joj slali poruke podrške dok je bila u bolnici.
- Viktor i Stefan instalirali su igrice na mom ajpodu i sada se svađam sa kompjuterom kada ga ne pobedim! Uvek sam ih grdila što igraju igrice, a sad sam počela i ja da igram. Znam sve serije na svim mogućim televizijama, ušla sam potpuno u radnju svake od njih - kaže folk zvezda.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 31.07.2014. 15:02
НИЈЕ СВАКО ЗЛО НИ ЗА ЗЛО моја ти!!! Барем ћеш сада у периоду опоравка и мировања надам се пресабрати животне приоритете и видјети да ли је вриједно у тим годинама јурцати по тезгама и којекаквим дискотекама.....Ако до сада ти и твој муж нисте стекли за живот онда нек иде све у........................ !!! ПС: Ја сам Фахрета у животу прегрмјела много теже ствари и довољно је да кажем да сам 3 пута учила да ходам.....!!! Зато ти желим брз опоравак и мирнији живот....уживај са породицом кад ти је бог дао!!!
Petak 01.08.2014. 07:52
kada nije nesto gore, ili neka neizleciva bolest, sve drugo se da srediti. Kako god, sve najbolje Breno!
Četvrtak 31.07.2014. 20:14
Triput dnevno daje izjave... Kao da joj nije prijatno sa porodicom, nego traži pažnju drugih ljudi....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online