Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 27.08.2014.
10:24
V. Tasić - Vesti A

"Razočarala me Rada Manojlović"

Miša Marković (64), nekada poznati pevač, a danas cenjen kompozitor nedavno je u Grandu sreo Radu Manojlović. Kad je čula kolaž njegovih hitova koje već decenijama pevaju najpoznatiji pevači, ona nije mogla da veruje da ih je on napisao. Mnoge od tih hitova i sama često peva na nastupima kad hoće da zagreje atmosferu do usijanja.

Razočaran: Nekada poznati pevač, danas cenjen kompozitor, Miša Marković

Miša Marković, nekada pevač sa zavidnom karijerom, a već tri decenije kompozitor, koji je prodao nekoliko miliona ploča sa svojim pesmama, kaže da ga je mlada pevačica na kraju razočarala.

- Ako, kako mi je rekla, peva moje pesme "Jutro je", "Srce je moja violina" i ostale, ako na njima uzima pare, logično bi bilo da se zapita ko je čovek koji je komponovao te hitove i da mi se obrati! Po zdravoj logici, trebalo bi da od mene traži pesme. Ali, ne, pevači uporno snimaju budalaštine, a posao prave sa mojim pesmama. Ne mogu to nikako da shvatim. Imam mnogo sjajnih pesama za koje mogu da potpišem da su hitovi veći od "Jutra" i "Violine", ali nema ko da ih peva - kaže Marković i priznaje šta ga to najviše nervira.


- Dobijem ospice kad čujem od pevača priču o krizi autorstva. Kad sam ja bio pevač, ni u ludilu nisam mogao da kažem da nema dobrih pesama, ako ih nisam potražio od Bate Kovača, Đorđa Novkovića ili nekog proverenog kompozitora.


Ako već ne traže pesme od vas, zašto ih vi njima ne ponudite?
- Nudio sam Radi pesme pre godinu dana. Bila mi je simpatična, kupila me je pričom da je dete sa sela, da je rano ostala bez majke, da ocu zida kuću. Napravio sam specijalno za nju veselu, štos pesmicu. Bila je kod mene, čula pesmu, oduševila se. Pričala mi je tome kakve joj gluposti nude, kakvi su neki kompozitori. Ali, kad je otišla, nikad mi se više nije javila. Bar da kaže da neće pesmu, pa da znam da od tog posla nema ništa. Uzalud sam joj slao poruke, nije odgovarala. A onda na televiziji vidim i čujem da je snimila baš pesmu za koje mi je pričala da je grozna. I to od autora koga je kod mene opanjkavala!


Ljuti ste zbog toga?
- Nisam ljut, samo me je Rada mnogo razočarala. Imam averziju prema ovim mladim pevačima jer mnogo lažu. Ne javiti se nekom posle dogovora za mene je nepristojnost i nevaspitanje, a ja ne mogu da trpim ničije nevaspitanje. Devojka se upropašćava snimajući gluposti. Uzvezdila se bez pokrića, nema hitove. Strašno je kako pevačice ne umeju da iskoriste medijsku pažnju. Stalno vise po televiziji, a nemaju šta da pevaju. Nemam pojma šta je s njima i zašto ne razmišljaju. Ne znam, možda su u pitanju neki klanovi... Činilo mi se da ću moći da radim sa onim malim Milanom Stankovićem, ali i on je daleko od toga što sam mislio da jeste. On je u nekom svom filmu, umislio je da je svetska zvezda.

Verka bira - pogrešno


Danas ima više pevača nego ikad, a vi kažete da ne možete nađete ko će pevati vaše pesme.
- Nikad nije bilo lako sa pevačima. Pre mnogo godina, pozove me Vera Matović i kaže da joj se smučilo da svi zovu seljačkom pevačicom, pa bi da se oslobodi te "etikete". Tražila je da joj napravim modernu pesmu i ja joj napišem "Recite mu da ga volim". Odem kod nje, skuva Verku kafu, pa mi kaže da pustim pesmu, da je čuju njen muž Raca i ona. Upitam je ko joj je birao pesme zbog kojih je zovu seljačkom pevačicom, a ona kaže: "Raca i ja!" Pa, šta onda ima da bira. Popio sam kafu i otišao. Nisam joj ni dao ni da čuje pesmu, već sam je poslao Breni koja je s njom odlično prošla - priča Marković.

POVEZANE VESTI

Sreda 27.08.2014. 20:03
Da bi bilo jos jasnije, koliko Rada Manojlovic, i njoj slicni, vuku pogresne poteze, trebalo je reci, da je kompozitor Misa Markovic, autor pesama : STA CE MI SALVARE-Vera Ivkovic, EJ, BRANKA, BRANKA-Toma Zdravkovic, RECITE MU DA GA VOLIM-Lepa Brena, PAMTIM JOS-Hanka Paldum, ZUMBULI CVATU-Zorica Markovic, KUNEM TI SE ZIVOTOM-Vesna Zmijanac, LAZU DA VREME LECI SVE-Miroslav Ilic, SRCE JE MOJE VIOLINA-Lepa Lukic, TECITE, SUZE TECITE-Radisa Urosevic, JUTRO JE-Nada Topcagic, EVO, VEC JE BOZIC-Zorica Brunclik, RUZMARIN-Merima NJegomir, EH, DA JE ISTINA-Vesna Zmijanac, BOSANAC-Lepa Brena, JA NE ZNAM GDE JE ONA-Meho Puzic
Sreda 27.08.2014. 13:45
Džihad folk je muzika bez ikakve kreativnosti. Generičke tursko-indijske melodije, generički tekst. Muzika koja veliča razvrat, blud i alkohol i prodire do najnižih ljudskih nagona. https://www.youtube.com/watch?v=iFx-5PGLgb4
Sreda 27.08.2014. 20:05
SVIRAJTE MI TIHO, TISE-Toma Zdravkovic, i mnogih drugih, i da spada u red najznacajnijih srpskih kompozitora, svih vremena !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online