Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 17.10.2014.
09:37
D. Dušanić - Vesti A

Aca Lukas: Da niko ne prođe kroz pakao droge

Aca Lukas (45) nikada nije krio da je svojevremeno imao ozbiljne probleme sa narkoticima. Ali, kako tvrdi, to je daleko iza njega i sada želi da da svoj doprinos u borbi protiv narkomanije.

Radi bez para: Aca Lukas i Simonida Milojković sa glumcima
 

Zato je prihvatio da komponuje muziku za pozorišnu predstavu "Ljubav u doba kokaina" po romanu Simonide Milojković, a u režiji Radeta Vukovića. Premijera je zakazana za 10. novembar u beogradskoj Ustanovi kulture "Vuk Karadžić", a Lukas će sa Cecom Ražnatović snimiti i duet za potrebe ove predstave. Inače, sve se radi uz podršku Ministarstva prosvete Republike Srbije, jer su procenili da je ovaj projekat koristan u prevenciji narkomanije kod mladih.

U pozorištu, ali i školama

Glavne uloge u predstavi "Ljubav u doba kokaina" poverene su Marijani Mićić i Marku Markoviću, a osim u pozorištu i po ustanovama kulture predviđeno je da se predstava prikazuje i u školama u Srbiji, Republici Srpskoj i Crnoj Gori, a kasnije i u celom regionu. Postoji ideja i da se snimi TV film, a ukoliko se jave zainteresovani producenti možda i igrani film. Jer, kako rekoše autorka i reditelj, oni za to više nemaju para, pošto su kao koproducenti ispraznili svoje džepove za ovu predstavu.

- Nijednom roditelju ne želim da se susretne sa bolnim saznanjem da mu se dete drogira. Zato se mora reagovati na vreme, skretati stalno pažnja da se sa drogom ne može poigravati. Tako obično počinje, probaš narkotike iz znatiželje, zbog društva, i nisi svestan kada si i koliko zaglibio, da samo toneš sve dublje. Poznato je da sam i ja iskusio pakao droge, ali sam uspeo da se izvučem iz tih kandži. Otac sam četvoro dece, i dok sam čitao knjigu doživljavao sam da sav pretrnem, zamišljajući svoje dete u toj situaciji - rekao je Lukas.

On kaže da je najtužnije to što je knjiga realistični prikaz naše svakodnevica ili kako je to autorka navela, priča o ljudima koji su mislili da marihuana nije droga i koji su verovali da kokain ne stvara zavisnost.


- Moja starija ćerka je pročitala Simonidinu knjigu, ali nismo pričali o njoj. Moja deca znaju za mračne trenutke moje prošlosti i narkomaniju, priznao sam im i ispričao sve iskreno. Postavljali su mi brojna pitanja, bilo je škakljivih tema, ali morao sam o svemu pošteno da progovorim za njihovo dobro - objasnio je pevač.


Lukas je rekao da predstava neće biti rađena u maniru holivudskih filmova, gde likovi koji konzumiraju drogu postaju na kraju junaci.


- Loše stvari treba da se prikažu ekstremno odvratno, jer samo tako mogu da se shvate na pravi način. U ovom komadu nema ničeg sladunjavog, jer ne treba da ga bude. Ovo je priča koja mora da bude ispričana, kako bi došla do svesti ljudi, a ja ću svoju popularnost maksimalno iskoristiti za promociju predstave. Drogi svi treba da kažu: "Ne!"


Pevač je, kako kaže, prihvatio da komponuje muziku za predstavu sa velikim zadovoljstvom i bez ikakvog honorara.


- Dokle god se bavim pevanjem, rekao sam da se neću posvetiti komponovanju, pogotovo ne na komercijalan način, da naplaćujem pesme koje napišem. Ovaj izazov sam odmah prihvatio i radim čiste duše, dobre volje i besplatno. To će biti moj mali doprinos u borbi protiv narkomanije. Uveliko radim na pesmama, a što se tiče tema, biće malo scena iz knjige, a malo mojih ličnih doživljaja i impresija. Duet koji ćemo Ceca i ja otpevati biće u pop-rok maniru - zaključio je Lukas.

POVEZANE VESTI

Petak 17.10.2014. 10:58
Ma da, nije smrknuo ima vec dva dana!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online