Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 29.11.2014.
11:15
V. Tasić - Vesti A

Drljača: K'o da sam Ceca!

Kako država krene u lov na poreske neplatiše, prvi na udaru su pevači. Onda krenu prozivke ko je koliko zaradio i stekao, ali se sve završi po sistemu - tresla se gora, rodio se miš.

OJoš će džepove da mi izvrću: Bora Drljača
 

Nikome od pevača do sada nije oduzeta imovina, niko nije trpeo nikakve posledice zbog neplaćanja poreza. Kako kažu sami pevači, priče o zaradama treba uzeti sa rezervom, jer mnogi se hvale basnoslovnim honorarima, ali kad se nađu, recimo pred sudom, tvrde da mesečno zarađuju manje od 200 evra. Osim toga, mnogi pevači su svoje kuće i imovinu prepisali na članove porodica, pa zvanično nemaju ništa! I uvek se kunu da porez plaćaju negde drugde.

Šuplja priča

- Sve je to šuplja priča, a narodu se baca prašina u oči. Nema teorije da se država ovajdi od pevača, jer sem njih desetak koji zaista dobro zarađuju, svi ostali masno lažu za svoje honorare. E kad bi pritisli velike zvezde u policiji da utvrde koliko zarađaju cirkus bi bio. Narod bi crk'o od smeha, jer bi na videlo isplivala istina da mnoge pas nema za šta da ujede, iako se gađaju milionima. Jadna je država koja je spala na to da joj kasu pune pevači koji jurcaju i zarađuju po belom svetu, a te tokove novca niko živi ne može da pohvata - kaže Dragan Pantić Smederevac.

 

Boro Drljača kaže da umalo nije pao u nesvest kada mu je nedavno stigao formular koji treba da popuni kao poresku prijavu.


- Ej, ljudi moji, kao da imam avione, kamione i milione. K'o da sam Ceca! A pitanja su sledeća: koliko imam kola, koliko jahti, koliko imam u kešu, koliko u banci, u deonicama. Valjda me gledali na televiziji pa misle da se razbijam od para. Sad valjda treba da dokazujem da nemam ni milione, ni avione. Pa neće valjda da mi izvrću džepove da vide šta imam? Nema na estradi ni aviona, ni miliona, sem kod nekolicine koja će sigurno vrdati da ne plati koliko treba. Lažu, brate, svi - zaključuje Drljača.


- U Srbiji nije regulisano poslovanje pevača i muzičara. U vreme bivše Jugoslavije se znalo - porez smo plaćali paušalno u svojim opštinama. Od diskografije smo dobijali pare preko računa, sve se znalo. Ovo danas niko živi ne može da pohvata. Treba, brate, da se konačno zavede red. Mi od države nemamo ništa, ali njoj moramo njeno da damo. Nigde na svetu ne postoji delatnost na koju se ne plaća porez. Ima kolega koji nemaju 'leba, ali i onih koji se frljakaju ciframa i zarađuju na desetine hiljada evra pevajući na trgovima. Takve treba pretresti, a ne mučenike koji se otimaju da zarade 100-200 evra - kaže Ojdanić i ističe da sve što ima nije samo on zaradio, već su se za to mučili i njegov otac, deda i pradeda.


- Za sve je kriva država koja je omogućila da je pevači varaju i ne plaćaju porez. Država pevače ničim ne štiti, ništa im ne daje i oni joj uzvraćaju na odgovarajući način. Evo, ja sam živi primer kako država tretira pevače - nemam ni dan radnog staža, nemam zdravstvenu knjižicu, stan. Kako i zašto da državi plaćam porez? A za hajku na pevače su krivi oni koji lažu da zarađuju po nekoliko hiljada evra za jedan nastup. Ima takvih, ali ne mnogo - kaže Maja Nikolić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online