Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 18.04.2015.
10:00
D. Dušanić - Vesti A

"Nema razmirica sa Grandom"

Iako je ne estradnoj sceni nešto manje od četiri decenije Marinko Rokvić (61) ne posustaje sa radom.

Z. K. Munja
Zapevao na makedonskom: Marinko Rokvić

Zakazao je koncert u Beogradu početkom juna, snima novi singl, a nedavno je objavio, prvi put u karijeri, i kompoziciju na makedonskom jeziku, koju je otpevao zajedno sa koleginicom Anetom Micevskom i grupom Molika.

- Slučajno je došlo do te saradnje, što bi se reklo - namestilo se. Odavno mi se sviđa makedonska tradicionalna pesma "Nazad, nazad, Kalino mome", razmišljao sam da je i sam snimim, ali nisam znao s kim. To je duetska kompozicija, ljubavna, ima divan tekst. U razgovoru sa jednim menadžerom, on mi je predložio svoje saradnike Anetu i Moliku, ubrzo smo se našli, dogovorili se o saradnji, pa smo u Skoplju snimili numeru. Pesma se našla na njihovom albumu, a nadam se da će biti i na mom narednom - kaže Marinko, dodajući da nije imao problema sa pevanjem na makedonskom jeziku.

Ima li sad više poziva za gostovanje u Makedoniji?
- Uvek sam dobro prolazio u Makedoniji gde imam mnogo obožavalaca. Ne znam koliko će uticati ova pesma da bude posla još više, ali meni je drago što sam ispunio sebi želju da je snimim. Kad god nastupam u dijaspori, među posetiocima su brojni Makedonci. Tako je širom Evrope, a pogotovo u Australiji. Oni su veoma zahvalna publika, koja odlično zna da prepozna, ceni i poštuje dobrog interpretatora i pesme.

Pripremate li album?
- Uskoro će PGP RTS objaviti moj dupli CD, kompilaciju starih hitova, a biće tu i stare izvorne kompozicije, koje sam ranije snimio, pre svega sevdalinke.

Znači li to da prekidate saradnju sa Grandom?
- Nipošto, sa tom kućom sam u odličnim odnosima. Uostalom, Saša Popović je dao dozvolu da se na ovom izdanju PGP nađu i snimci koje sam uradio za Grand, "Ti za ljubav nisi rođena", "Skitnica" i drugi. Nema nikakvih razmirica, razilaženja, jer sve se može kad se hoće i kad se ljudi lepo dogovore.

Zakazali ste koncert za 4. jun u Centru Sava, zašto ne u Areni?
- Već godinama se "oštrim" da održim koncert u Beogradu, ali nikako nisam stizao, bio sam malo lenj, a i stalno me nešto sprečavalo da želju i realizujem. Najzad sam ugovorio nastup, a Centar Sava je idealno mesto za mene i moju publiku. Pitali su me zašto nisam zakazao Beogradsku arenu, ali o njoj nisam ni razmišljao. Super je ona, ali je mnogo velika, nije lako sve to ozvučiti i nema tu bliskog kontakta sa posetiocima, svi su nekako daleko. Ko zna, možda i ja jednog dana zapevam u Areni, jer - nikad ne reci nikad. Ali, ne ove godine.

Sa sinovima na sceni

- Koncert je zakazan za 4. jun u Centru Sava i već sam započeo lagane pripreme. Pratiće me orkestar Aleksandra Sofronijevića, biće i gostiju, a sa mnom će se na sceni naći i moji sinovi Nikola i Marko. Izvešću dobro znane kompozicije, ali i one novijeg datuma. Evo, upravo završavam snimanje novog singla, koji još nema zvaničan naziv. Pesma je pravi narodnjak, sa lepim tekstom i melodijom - kaže Marinko.
Da nije to jedna od numera iz Nikolinog šteka?
- Nije, nije ova je moja, Nikoline su završile kod Marka. Nova pesma je kod mene već godinu dana, čekala je pravi trenutak da je snimim i podarim publici. A sad je došlo to vreme.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online