Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 08.05.2015.
10:10
V. Tasić - Vesti A

Vučić u društvu kralja i Slobe

Bliske veze između estrade i politike uvek su postojale. Ali, čini se da su u poslednje vreme granice gotovo nestale, pa se više ne zna gde se završava politika, a počinje estrada i obrnuto. Raspevani ministar Ivica Dačić bio je apsolutni hit na internetu pevajući hit "Miljacka", a njegova popularnost nadmašila je čak i originalno izvođenje Halida Bešlića.

Z. K. Munja
To je skretanje pažnje: Miloš Bojanić

A onda se nedavno pojavila anonimna Marija Mićić, poznatija kao Marija Maksima, koja je opevala Aleksandra Vučića. To joj je donelo popularnost, ali i probleme u braku. Međutim, to nije sprečilo atraktivnu plavušu da opeva i Ivicu Dačića.

- Ne znam šta je o meni pevala, ali generalno ne mislim ništa loše o tome. Ko peva, zlo ne misli - prokomentarisao je Dačić.

Ni Crnogorci nisu ostali imuni na novi trend, pa su opevali Mila Đukanovića. A šta na sve kažu pevači? Jedni smatraju da je to samo prolazni trend, dok drugi podsećaju da se o političarima pevalo i ranije.

- Pesme o političarima smišljaju i pevaju ljudi koji hoće da skrenu pažnju na sebe bilo u pozitivnom, bilo u negativnom smislu. Vučić, kao najpopularniji političar u Srbiji, izuzetno je zgodna figura da se za njega neko zakači. Ali, davno je prošlo vreme kulta ličnosti i ne verujem da je Vučić ovom pesmom oduševljen. U stvari, dobro ga znam, siguran sam da mu je bilo neprijatno kada je čuo tu nazovipesmu i da je samo odmahnuo rukom - kaže Miloš Bojanić.

Milutin Popović Zahar se ove fore dosetio još pre godinu i po dana. Tada je za potrebe jedne kabaretske predstave osmislio pesmu, takođe o Vučiću, koju je izveo trio "Tri praseta i zli vuk Zahar". Duhovita, vrcava pesma posvećena premijeru je izazvala salve smeha. A smejao se slatko i sam Vučić.

Prvi zapevali: Tri praseta i zli vuk Zahar

- Ja o političarima nikad ne bih pevala. Ali, sportistima bih. Nedavno sam napisala stihove za pesmu koja govori o Novaku Đokoviću. Iz duše i srca su mi izašli. Ali, videla sam i čula da to i drugi rade, pa sam odustala. Neću da se trpam tamo gde mi nije mesto - otkriva Vera Matović.

Z. K. Munja

Maja bi pevala Putinu

Maja Nikolić kaže da joj ne bi palo na pamet da peva ni o Vučiću, ni o bilo kom drugom političaru u Srbiji.
- Mogla bih da pevam o Aleksandru Makedonskom ili o Putinu, i naravno, volela bih da pevam lično njemu. Samo, kad bih Putinu posvetila i pevala pesmu ne bih spominjala njegovo ime. Bila bi to divna, nežna, romantična pesma. Što se tiče naših političara, tu sam skroz bez inspiracije. A tu pesmu o kojoj se toliko priča, posvećenu Vučiću, niti sam čula, niti me zanima - zaključuje Maja.

I Beki Bekić priznaje da nikad ne bi pevao o političarima.

- Mada, kad pogledamo istoriju, vidimo da su se o junacima uvek pevale pesme u skladu sa vremenom. Bilo je narodnih junačkih pesama, jer je bilo junaka, a ne političara. Pevalo se i o kralju, o Titu, a zaboravili smo da se pevalo i o Slobodanu Miloševiću. Uvek je to bio dobar štos. Samo, sve je to kratkog daha. Da je ta anonimna devojka smislila neku normalnu pesmu, za nju niko nikad ne bi čuo. Ovako, napravila je posao. Doduše, ne znam kakav, i ne znam kako bi ovu popularnost mogla da iskoristi, ali možda ona zna šta joj je cilj - kaže Beki Bekić.

I Milo dobio pesmu

Na Ju Tjubu se pojavila nova pesma koja je posvećena premijeru Milu Đukanoviću. Iako je urađena u lošoj produkciji za razliku od naše "Vučić Aleksandar", čini se da će postati pravi hit na društvenim mrežama.
"Majka mi je umrla, ali Milo neće nikada. Njegova slika još mi stoji usred dnevnog boravka. Ti meni lažeš sve Milo zaboravljaš, godinama glasam te, ti me zajebavaš", delovi su pesme, koju izvode četiri anonimna, maskirana muškarca.







 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online