Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 26.05.2015.
13:09
D. Dušanić - Vesti A

Željko Šašić: Ne može bez košarke i sušija

Pevač Željko Šašić je u dobroj fizičkoj formi. Ne samo zahvaljujući nastupima, nego i zato što se redovno rekreira.

Z. K. Munja
Šašić: Jedini porok cigarete, ali i to će da batali

- Imam stalnu ekipu drugara sa kojom igram košarku tri puta nedeljno. Smatram da sam dobar košarkaš, igram na mestu igrača koji obično nose broj dva ili tri. Omiljeni košarkaš mi je Majkl Džordan, a od naših Dragan Kićanović. Inače, navijam za Partizan - kaže pevač.

Kao dečak trenirao je razne sportove:

- Okušao sam se na raznim terenima, a najuspešniji sam bio kao fudbaler. Danas, osim što igram košarku, ponekad odem u teretanu, ali nisam revnostan u vežbanju. Volim da plivam, mada nemam naviku da odlazim na bazen, nego kad se odmaram na moru iskoristim priliku da se dobro iskupam i isplivam. Nekada sam vozio bicikl, više ne, ali zato sam uvek za šetnju.

Naš sagovornik najviše voli kuvana jela i najvažniji obrok mu je između 17 i 18 sati jer mu tad organizam šalje najjače signale gladi:

- Ne vodim računa o ishrani, a trebalo bi. Kad imaš 45 godina, onda mora da se obrati veća pažnja na zdravlje. Odavno ne stajem na vagu, jer me ne zanima koliko imam kilograma. Umem da se ugojim, ali pošto se dosta trošim, još se dobro držim. Omiljeno piće mi je pivo, a jelo suši. Ponekad toliko preterujem konzumirajući ga, da se prijatelji šale sa mnom govoreći da ću se pretvoriti u živu ribu. Kao mali tamanio sam kolače, a sada mogu po sedam dana da ne okusim slatkiše. Jedem razne voćke.

Šašić odlazi na rutinske kontrole kod lekara. Dodaje da kod zubara ide često i da nema možda blistavo bele zube, ali su svi zdravi.

Tetovaža kao simbol ljubavi

- Nemam ništa protiv estetskih korekcija, pa ko voli nek stavi šta hoće na sebe i u sebe, meni to ne smeta. A što se tiče tetovaža, ja imam jednu malu, i tu će se zadržati, više se neću šarati. Moja je na prstu i simbol je ljubavi - kaže Željko, koji ima tatu šaru na mestu gde se obično nosi burma.

- Pušim slabe cigarete, već godinu i po dana na muštiklu, to radim iz navike, pa je izgleda došlo vreme da batalim taj porok - samokritičan je pevač.

Još na početku karijere skrenuo je pažnju na sebe svojom kovrdžavom kosom:

- Imam prirodne uvojke i nikad se nisam trudio da ih ispravim i razmrsim. Imam zdravu i jaku kosu. Menjam šampone, trudim se da koristim kvalitetne, stavljam i regenerator, kao i pakovanja. Pa, moram da pazim na sebe i negujem se. Kod frizera ne idem, on dolazi kod mene da mi povremeno skrati kosu. Što se kozmetičara tiče, moja drugarica ima odličan salon gde se rade tretmani lica, pedikir, manikir, mezoterapija... Stalno obećavam da ću navratiti, ali nikako da stignem - šaljivo priča Željko.

Pevač upotrebljava kreme za lice i telo:

- Kao učesnik šou programa "Tvoje lice zvuči poznato" nekoliko nedelja sam se šminkao što inače naravno ne činim. Imao sam po pet-šest slojeva teške scenske šminke, stavljali su mi razne boje i maske. Ubrzo sam shvatio koliko to isušuje kožu, pa mi je licu baš nedostajala vlažnost. Zato sam morao intenzivnije da se mackam kremama, koje i inače koristim. Nemam neku rutinu kad ustanem, da čim otvorim oči idem pod tušim ili se brijem. Kod mene je svaki dan drugačiji, tako da nemam ustaljene rituale. Kad se probudim, najviše volim da se vratim u krevet i još malo odspavam. Već više od godinu dana se ne brijem brijačem, nego koristim trimer, kojim zapravo samo skraćujem i fazoniram bradicu.
Modu je uvek pratio, ali nije pomodar.

- Znam šta je u trendu, ali nisam time opterećen. Imam neke omiljene brendove, kao recimo farmerke "dizel" i "riplej". Međutim, iskren da budem, najbolje u koje sam ušao, bile su domaćeg proizvođača. Gostujući u jednoj TV emisiji dobio sam na poklon farmerke iz Novog Pazara, i mogu reći da u životu nisam imao bolje. Odličan kroj i materijal, baš su kvalitetne. Modne kritike me nikad nisu doticale. Razni stilisti ocenjuju kako se oblače poznati. Očigledno da imaju predrasude o onima koje ne poznaju, pa daju svoj sud na osnovu rekla-kazala. A mislim i da su te kritike prilično izrežirane - smatra pevač.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online