Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 26.02.2016.
08:54
S. Đurić - Vesti A

Spas kod psihijatra

Nekada je odlazak kod psihijatra smatran za veliku sramotu, ali danas mnoge poznate ličnosti probleme prevazilaze uz pomoć ovih stručnjaka. Tako je pre neki dan Rada Manojlović priznala da je imala probleme sa lekovima za smirenje i da joj je pomogao psihijatar.

Z. K. Munja
Iskrena: Rada Manojlović

- Za početak da kažem da je to mnogo nezgodna stvar. Baš sam se bila navukla. Šest meseci nisam mogla da se skinem sa ksanaksa. Pričam ovo javno, jer svako ko pomisli uzeću, pa ću da se skinem kada ocenim da ne treba više - vara se. Bilo mi je teško da se skinem sa tableta, ali mi je pomogao psihijatar - rekla je Rada i dodala da je problem to što ne može da isprazni nervozu i nezadovoljstvo, već sve zadržava u sebi, pa je zbog toga posegnula za tabletama za smirenje.

- Psihijatar mi je rekao da nađem neki izduvni ventil. Sada više ne idem kod psihijatra, a rešila sam se i lekova.

I Nataša Bekvalac je pre nekoliko godina posećivala poznatog novosadskog psihijatra, koji je bliski prijatelj njenog oca. Doktor, je kako pišu mediji, utvrdio da je pevačica hipersenzitivna, preosetljiva i ima poremećaj ravnoteže. Kako se pričalo, Nataša je sama zatražila pomoć stručnog lica nakon što se dugo borila sa stresom.

A. Čukić
Preosetljiva: Nataša Bekvalac

Slavica Ćukteraš je u jednoj TV emisiji otkrila da je dugo imala ozbiljnih problema i da joj je pomogao psihijatar.

- Povremeno mi se dešavaju napadi. Opasno je kad se povučete u sebe. Moram da kažem da je meni pomogao moj neuropsihijatar. Mnoge moje kolege boluju od anksioznosti, pa se tako sretnemo kod psihijatra i prepričavamo napade, svako svoj, to je tek smehotres - rekla je pevačica.

Slavica je godinama bolovala od anksioznosti, a sve je počelo kada je bila na turneji u Las Vegasu sa kolegama iz Zvezda Granda.

- Prvi put sam osetila simptome u Las Vegasu. Tanja i ja smo ušle u neki butik, a ja sam počela da se znojim, drhtim, ubrzano mi je lupalo srce, a onda je počelo i telo da mi trne. Mislila sam da ću doživeti neki šlog. Tanja me je izvela napolje, brzo našla vodu i nakon nekog vremena mi je bilo bolje. Čim sam se vratila u Srbiju, otišla sam kod lekara, radila silne analize, a oni su mi rekli da mi nije ništa. Pitala sam ih kako može da mi ne bude ništa, a meni se vrti u glavi, pa su nastavili sa ispitivanjima i ustanovili da bolujem od anksioznosti - rekla je Slavica.

Osim mlade pevačice, svoja iskustva prenele su i Maja Odžaklijevska, Eva Ras i Danijela Vranić.

I Danijela Vranić je u jednoj emisiji priznala da mora da ide redovno kod psihijatra, posle čega se daleko bolje oseća.

Izazovan život pevača

Ana Kokić fizičke i psihičke probleme leči kod homeopate, pa je tako uspela da prebrodi strahove, paniku i poremećen bioritam.
- Život pevača je takav da ste stalno izloženi pozitivnim i negativnim kritikama i medijskim napisima, pa ko ne nauči na vreme da se bori s tim, lako može oboleti od anksioznosti. U jednom trenutku, uspela sam da prepoznam znake tog poremećaja jer sam ničim izazvana imala napad panike i straha. Sve su to posledice preopterećenosti i stresa, pa je svaki drugi čovek ima - otkriva Ana, koja ujedno zbog prirode posla imala i problem poremećenog bioritma.



 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online