Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 12.05.2016.
08:20
Z. Marjanović - Vesti A

Ceca otvara, Seve zatvara Sabor

Shvatajući da je poslednjih godina đavo odneo šalu što se tiče organizacije Sabora trubača u Guči, da broj gostiju na najvećoj trubačkoj fešti u svetu drastično opada, organizatori su odlučili da nešto promene. Osim toga, došli su do zaključka da je dosadašnjim pravilnikom učinjena velika nepravda prema trostrukim pobednicima kojima po tom pravilniku nije bilo dozvoljeno da se i dalje takmiče u Guči. Zato je Saborski odbor doneo nekoliko veoma važih odluka koje će, kako se nadaju organizatori, povratiti slavu i sjaj Sabora trubača, ali, što je još važnije, vratiti stare i dovesti nove goste.

Z. K. Munja
Opet u Guči: Ceca Ražnatović

Vreme je da se kaže istina da su podaci o poseti Saboru trubača poslednjih godina bili neistiniti i da je javnost obmanjivana neistinitim podacima o broju gostiju koji su bili i nekoliko puta manji od stvarnog broja onih kaji su u Guču dolazili da uživaju u zvuku trube. I ne samo to, umesto istinskog uživanja u zvuku trube nuđena im je vašarska zabava pod šatrama sa muzikom lošeg kvaliteta i trbušnim pevačicama. Sada su Dragačevci odlučili da okrenu list i da resetovanjem Guče naprave prekretnicu u organizaciji Sabora, kako po sadržaju, tako i po kvalitetu.

- Prvi put ove godine Sabor dobija Ligu šampiona, odnosno takmičenje najboljih među najboljima kojima to dosadašnjim pravilnikom nije bilo dozvoljeno nakon trećeg osvajanja najvišeg saborskog priznanja. Ove godine će svoje trubačko umeće ukrstiti orkestri majstora trube Dejana Petrovića, Dejana Lazarevića, Bobana Markovića, Elvisa Ajdinovića i Dejana Jevđića. Već samim pomenom imena ovih trubačkih majstora može se naslutiti kakav će to biti muzički doživljaj. Najbolji među najboljima će osim nagrade od 10.000 evra, dobiti i zvanje srpskog ambasadora trube koji će zvanično do sledećeg takmičenja predstavljati Sabor u zemlji i svetu - ističe za "Vesti" Slobodan Jovlović, predsednik Saborskog odbora.

Fokus na domaćim gostima

Najavljene novine u organizaciji Sabora trubača su važne, a da li će vratiti sjaj Sabora ostaje da se vidi. Dobrivoje Marinski, direktor RTV Sunce iz Aranđelovca, kaže da je produžio ugovor o marketinškim poslovima sa Saborom, ali sa izmenjenim klauzulama.
- Naravno, veoma nam je važno da na Sabor dođe što više stranih gostiju, ali u želji da privučemo goste iz inostranstva kao da smo pomalo zapostavili i goste iz bližeg i daljeg okruženja. Zato, marketinške aktivnosti će od ove godine biti fokusirane na domaće ljubitelje trubačke muzike, a sa izmenama u programu, očigledno je da će gostima biti ponuđeno mnogo više nego u proteklih nekoliko godina - kaže za "Vesti" Dobrivoje Marinski.

Sabor trubača u Guči biće održan od 10. do 14. avgusta i to po novim pravilima. Zvanični saborski dani biće četvrtak, petak i subota, kada će se čuti isključivo trubačka muzika, a dva preostala dana biće komercijalni i kafedžije će tada moći da angažuju i drugu vrstu muzičkih sadržaja.

- Manifestacija će biti otvorena nastupima Cece Ražnatović i Riblje čorbe, a 56. Sabor trubača biće u znaku Severine Kojić i Miroslava Ilića. Angažovanjem ovih vrsnih muzičara, bar se tako nadamo, upetostručićemo posetu u Guči u vreme održavanja Sabora trubača - ističe Jolović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online