Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 21.06.2016.
06:00
D. Petrović - Vesti A

Od Noel do Vile Evanđeline

Već godinama svetske zvezde se takmiče ko će svom detetu dati neobičnije i čudnije ime. Taj trend se naravno "primio" i postao opšte prihvaćen i među srpskim poznatim ličnostima. Doduše, i ranijih godina su mahom glumci iz samo njima znanih razloga davali neobična imena svojoj deci.

instagram.com/karleusastar
Drugačija po svaku cenu: Jelena Karleuša sa ćerkama Nikom i Atinom

Bivša manekenka Jovana Švonja i njen suprug i fudbaler Filip Đorđević, koji igra u Laciju, pre godinu dana dobili su ćerkicu kojoj su nadenuli ime Noel.

- Ma kako li sam samo smela da svom detetu dam ime Noel. Možda zato što ne želim da dete ograničim samo na Srbiju u kojoj je toliko plitkih, zavidnih i ljubomornih ljudi. Ona je moja Noel, moj Božić i daću sve od sebe da odraste što dalje od te iste Srbije, ne zato što ne volim zemlju u kojoj sam rođena i odrasla, naprotiv, već zato što su ljudi goveda koja u jednoj takvoj divnoj stvari kao što je rođenje novog neiskvarenog života koriste tako banalnu stvar kao što je ime da iskažu svoju negativnost - napisala je Jovana na Instagramu nakon prozivki na račun imena koje je nadenula ćerki.

Film kao inspiracija

Kreatorka Suzana Perić po svemu sudeći obožava film "Doručak kod Tifanija", jer je u ovom ostvarenju našla inspiraciju pa je svojoj ćerkici nadenula ime Tifani. I Oliver Mandić je želeo da bude drugačiji od ostalih, pa je svojoj mezimici nadenuo ime Hana Cola. Ipak, čini se da su glumci ti koji su uvek prednjačili kada su u pitanju imena za decu. Tako Miki Manojlović ima ćerku Čarnu, Aljoša Vučkovića naslednicu Leanu, dok Voja Brajović ima ćerku Iskru.

Jelena Karleuša uvek je volela da kopira svetske zvezde, pa je to učinila i kada je davala imena svojim ćerkicama koje se zovu Atina i Nika. I sve bi to bilo u redu da devojčice nemaju potpuno obično, srpsko prezime Tošić. Pevačica Ana Štajdohar i njen suprug i saksofonista Nikola Demonja ćerkici su nadenuli ime Nia, po početnim slovima svojih imena.
Isidora Bjelica i njen suprug Nebojša Pajkić sinu su dali ime Lav Gligorije, a ćerki Vila Evanđelina.

- Moj suprug i ja volimo indijansku tradiciju, kao što volimo naše pravoslavne korene, tako su imena naše dece proizašla iz tog spoja. Sin se prevedeno na srpski zove Lav, koji je spreman na akciju, a ćerka Vila, koja donosi radosnu vest - objasnila je jednom prilikom Isidora.
Čedomir Jovanović, predsednik LDP-a, otišao je korak dalje. On je deci pored srpskih imena pridodao i engleske pojmove, pa mu se sin zove Mihajlo Lajf (život), a kćerke Jana Hart (srce), Zora Fejt (sudbina) i Anđelija Fej. Anabela Atijas ima ćerku Lunu (mesec), Ena Popov je naslednici nadenula ime Rija, dok je bivši fudbalski as Matija Kežman za najmlađeg sina koga je dobio u vanbračnoj vezi sa Marijom Perković odabrao ime Filimon.

Ipak, ako se gleda po dužini detetovog imena apsolutni rekorder je muzičar Darko Rundek. On je svog sina nazvao David Vid Viktorije Dimitrije Sebastijan! Ili nije mogao da odabere jedno od ponuđenih imena ili je odlučio da bude drugačiji po svaku cenu. Jedino nije jasno na koje od ovih imena se odaziva njegov sin.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 23.06.2016. 23:25
".......... Ipak, ako se gleda po dužini detetovog imena apsolutni rekorder je muzičar Darko Rundek. On je svog sina nazvao David Vid Viktorije Dimitrije Sebastijan! Ili nije mogao da odabere jedno od ponuđenih imena ili je odlučio da bude drugačiji po svaku cenu. Jedino nije jasno na koje od ovih imena se odaziva njegov sin............."
Četvrtak 23.06.2016. 23:22
Заборавили сте у списак да наведете и некадашња позната ТВ водитељка Дуња Фигенвалд Пулетић је сину и ћерки дала имена ИСТОК и СРНА........
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online