Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 26.06.2016.
05:12
V. Tasić - Vesti A

Bugarska spas za srpske pevače

U vreme krize i sve teže ekonomske situacije u Srbiji trpe i pevači. Sve je manje posla i para, ni u dijaspori nije kao što je nekad bilo, pa većina pevača priželjkuje da im stigne poziv za gostovanje u Bugarskoj.

Z. K. Munja
Ima kome da se peva: Aca Ilić

Oduvek su srpski pevači dobro prolazili u ovoj zemlji, ali u poslednje vreme Bugarska je postala oaza za naše pevače.

Ćana čeka duet sa Poli

Ima na estradi i pevača koji nikada nisu nastupali u Bugarskoj, a baš bi voleli. Stanojka Bodiroža-Mitrović Ćana koja redovno gostuje po dijaspori, u Bugarskoj još nije bila. Ali, već dugo razmatra ponudu poznate bugarske pevačice Poli Paskalove da sa njom snimi duet.
- Čim se pojavi odgovarajuća pesma, uradićemo duet. Poli na svojim nastupima peva četiri moje pesme i bliske smo po muzičkom senzibilitetu. Ona je bugarska Snežana Đurišić, pevačica koja neguje tradiciju, iza koje stoji državna televizija. U svakom slučaju, svako tržište je dragoceno u ovoj krizi - kaže
Ćana.

- U Bugarskoj je u poslednje vreme mnogo bolje nego bilo gde u Evropi. Bolja je kinta! Ne zato što su Bugari bogatiji, već zato što su veći veseljaci. I vole da daju bakšiš, što je danas posebno značajno - kaže Aca Ilić, koji u Bugarskoj peva u restoranima i na privatnim veseljima.

- Evropa je prezasićena. Pevača je mnogo, nema više klubova i mnogih mesta na kojima smo ranije nastupali. Pored toga, došlo je i do smene generacija, pa za mnoge od nas tamo više nema hleba. Velike koncerte u Bugarskoj mogu da prave samo velike zvezde poput Šabana, Miroslava Ilića, Brene, Dragane Mirković. Za nas ostale, tu su restorani, trgovi, privatna veselja. Uglavnom, imamo kome da pevamo - dodaje Ilić.

Šaban Šaulić kaže da pozivi za gostovanja u toj zemlji pljušte kao kiša. Samo tokom prošle nedelje dobio je nekoliko ponuda.

- U Bugarskoj uvek bude neverovatno dobro. Znam da me publika obožava, kao što i ja obožavam Bugare. Prošle godine gostovao sam sa Ildom na jednom njihovom izletištu i bilo je nezaboravno. Pevao sam pred 30.000, 40.000 ljudi. Svako gostovanje u Bugarskoj je za pamćenje. Imao sam velikog prijatelja, Bugarina, koji je umro pre dve godine, od srca, sa 42 godine. Nikada ga neću prežaliti, njegovu sliku držim na zidu i svaki put kad neko spomene Bugarsku, ja pomislim na njega - priča Šaban i ističe da ga za ovu zemlju vezuju najlepša sećanja.

Temperamentnog Nišliju Bobana Zdravkovića bugarska publika doživljava kao svog, pa ne čudi što često nastupa u ovoj zemlji.

- Nedavno sam u Staroj Zagori pevao pred 5.000, 6.000 ljudi. Imam nekoliko nastupa u okviru manifestacije Sofija mezi, koja je nešto poput naše nekadašnje Pesme leta. Pored pevača iz Srbije, gostuju i pevači iz drugih zemalja, iz Rumunije i Grčke. Organizacija je odlična, publika fantastična. Imaju pravo oni koji kažu da nam je ostalo, možda, još samo bugarsko tržište - kaže Zdravković.

Jelena Kostov, koja je rođena i odrasla u Dimitrovgradu na samo pet kilometara od srpsko-bugarske granice, čest gost je u ovoj zemlji.

- Nedavno sam gostovala u Bugarskoj i te večeri sam 20 puta pevala numeru "Plači zemljo". Bugari obožavaju i naše stare pesme. Bliski smo jedni drugima po temperamentu i senzibilitetu, pa nije ni čudo što jedni bez drugih ne možemo - kaže Jelena, koja ne bira mnogo kada su gostovanja u pitanju, pa je u Bugarskoj pevala i na zabavama i privatnim veseljima.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online