Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 30.07.2016.
08:30
S. Đurić - Vesti A

Humanost važnija od novca

Pevači i muzičari mnogo puta su dokazali da imaju veliko srce i rado se odazivaju na apele za pomoć, najčešće za obolelu decu. Učestvuju na humanitarnim koncertima, a sve je više onih koji i sami organizuju svirke kako bi prikupili novac za nesrećne i bolesne.

Z. K. Munja
Veliki humanitarac: Saša Matić

Saša Matić nebrojano puta je nastupao na humanitarnim koncertima. Nedavno je u Bajinoj Bašti na Drinskoj regati pevao za bolesnog Despota Lazića, devetogodišnjeg dečaka iz ovog grada, inače štićenika Humanitarnog mosta "Vesti". I to nije bilo prvi put. Matić je deo prihoda od rasprodatih koncerata u beogradskoj Areni i Centru Sava ove godine poklonio Školi za učenike oštećenog vida "Veljko Ramadanović" iz Zemuna koju je i sam pohađao.

- Stara izreka kaže: "U dobru se ne ponesi, a u zlu se ne ponizi." To što sam rasprodao oba koncerta nameće mi odgovornost da konstantno razmišljam i o onima kojima je pomoć najpotrebnija - rekao je Saša koji je novca poklonio svojoj bivšoj školi gde je proveo osam godina i stekao osnovno obrazovanje. I Željko Joksimović od početka karijere učestvuje u humanitarnim akcijama.

- Mi koji smo više prisutni u javnosti treba da poslužimo kao primer ostalima i u tom smislu volim da se odazovem pozivima uza učešće na humanitarnim koncertima. Osećam se posebno i to često činim - rekao je Joksimović. On je bio inicijator koncerta za Jadranku Stojaković u Banjaluci, kako bi se prikupila sredstva za lečenje poznate kantautorke, koja je na žalost, u međuvremenu preminula. Ni jedan poziv za nastup na humanitarnim koncertima ne odbija ni Sergej Ćetković.
 

Neumorni Bora

Bora Đorđević i Riblja čorba ni sami ne znaju na koliko humanitarnih koncerata su svirali.
- Za humanitarne potrebe snimio sam pesmu "Dolazim za pet minuta", koju je nekad svirala Generacija 5. Inače, drago mi je da mogu da pomognem i uvek se odazivam na pozive za humanitarne akcije. Koncerti koje držimo moje kolege i ja trebalo bi da budu podstrek i drugima da se uključe i pomognu - kaže Bora Đorđević. On brine ne samo o ljudima već i o psima, pa je nedavno svirao u Nišu na koncertu pod imenom "Dosta je bilo laganje, azil bez odlaganja". Prikupljeni novac otišao je za izgradnju azila za napuštene pse u Nišu.

- Nikada mi nije bilo teško da pevam na humanitarnim koncertima, jer ne može se rečima opisati osećaj kada pomažeš osobama kojima je život u opasnosti - rekao je jednom prilikom Ćetković, koji nerado govori o svojim humanitarnim aktivnostima. Međutim, njegov humanitarni rad nije ostao neprimećen, pa je Unicef pozvao Sergeja za prijatelja kampanje "Svako dete treba porodicu". Cilj ove plemenite akcije je da mališani umesto u Domu za decu bez roditeljskog staranja, rastu i žive u porodici. Kako je Ćetković usvojio dve devojčice Lolu i Milu nema boljeg promotera ove akcije od njega. Kada je humanost u pitanju rokeri su često u prvim redovima.

- Ako nismo sposobni da budemo humani i svojom muzikom nekome damo šansu za život, onda njome ne treba ni da se bavimo. Pokazali smo da postoje stvari koje su iznad novca i interesa - rekao je Milan Đurđević, frontmen Nevernih beba. Jedan od poznatijih humanitaraca na estradi je i Momčilo Bajagić Bajaga, koji svira za crkvenu narodnu kuhinju, obilazi decu u prihvatilištu, ali o svemu tome nerado javno govori, jer smatra da nije lepo hvaliti se svojom humanošću.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online