Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 21.10.2016.
06:14
D. Petrović - Vesti A

Dobri pevači, loši biznismeni

Pored svog osnovnog posla mnogi pevači često imaju želju da se okušaju i u privatnom biznisu, pa novac zarađen od pevanja ulažu najčešće u kafane.

A. Čukić
Nije to za mene: Ana Nikolić

Ali, pokazalo se da iako su dobri pevači, često su jako loši biznismeni. Posle dve godine gubitaka Ana Nikolić zatvorila je klub koji je sa bratom držala u Beogradu.

Iako je u renoviranje uložila 30.000 evra, ispostavilo se da je ovo bila loša investicija, pa je pevačica stavila katanac na vrata. Lepa Lukić odustala je od kafane "Dva putića" koju je pre nekoliko godina otvorila. Doduše, poslovanjem se bavio sin njenog brata, ali troškovi su rasli, prihod se smanjivao, pa je Lepa odlučila da je najbolje da odustane od ovog biznisa. U vreme najveće popularnosti, voditelj Zoran Pejić Peja i njegova tadašnja supruga, pevačica Zlata Petrović, otvorili su kiosk brze hrane u Beogradu. Ova mini kafana dobila je ime po Pejinoj emisiji "A što ne bi moglo". Lepo je radio godinu-dve, ali kako se brak voditelja i pevačice ljuljao, tako je i posao u lokalu slabio. Posle razvoda, lokal je pripao Peji, ali...

- Radio sam još malo, ali je bilo sve teže, pa sam stavio ključ u bravu. Verovatno bi kiosk opstao da nismo zapošljavali familiju i bili sentimentalni. Uz takvu poslovnu politiku, posao je bio osuđen na propast- rekao je svojevremeno Peja.

Marija Šerifović važi za jednu od najboljih pevačica u regionu, ali pokazala se kao loš biznismen. Ona je prvo uložila novac u kafić nedaleko od Beogradske arene u naselju gde inače živi, pokušala je i sa diskotekom u Beču, ali su se njeni poslovi neslavno završili. A, onda je pronašala čarobnu formulu - biznis je prepustila majci Verici kojoj je otvorila poslastičarnicu. Marija se drži mikrofona i radi ono što najbolje ume - peva.

Privatnim biznisom pokušala je da se bavi i Goga Sekulić. Ona je pre sedam godina u centru Beograda otvorila salon za pedikir i sređivanje noktiju, a računala je da će joj posao napraviti koleginice koje će doći da se ulepšavaju kod nje. Ali, ne lezi vraže, od tog posla nije bilo ništa, pa je Goga vrlo brzo salon i zatvorila.

Kusta gradi fabriku

Međutim, nisu sve poznate ličnosti neuspešne u biznisu. Novak Đoković već godinama ima lanac restorana i dobro mu ide. Uspešan na svim poljima, pa i u biznisu, jeste i Emir Kusturica. Čovek nepresušne snage i energije snima filmove, ima koncerte sa svojim No smoking orkestrom širom sveta, piše knjige, a ima vremena da se bavi i biznisom. Pored stvaranja Drvengrada na Mokroj Gori i Andrićgrada u Višegradu, Kusta je rešio da se baci na proizvodnju eteričnih ulja, a destileriju planira da sagradi na području Drakuljice u opštini Bileća. Kako kaže načelnik Odeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove opštine Bileća Radenko Popara, čuveni reditelj će na 50 hektara saditi smilje, a na drugih 50 hektara će napraviti destileriju.

- Razgovarali smo sa Kusturicom pre 15-ak dana i, prema njegovim planovima, realizacija projekta trebalo bi da počne na proleće sledeće godine - kaže Popara i ističe da je čuveni reditelj odabrao Bileću iz dva razloga - ovo podneblje je pogodno za sadnju smilja, ali i zato što je Kusta poreklom iz bilećkog sela Plana.

Cecin parfem

I Ceca Ražnatović okušala se u privatnom poslu, pa je po ugledu na uspešne svetske zvezde lansirala parfem pod svojim imenom. U pitanju je luksuzni miris pod imenom "iluzija", pa mu je i cena takva - luksuzna. Bočica od 50 mililitara košta oko 35 evra. Međutim, prodavačice u beogradskim parfimerijama kažu da žene i nisu nešto baš zainteresovane da mirišu ala Ceca, pa njen parfem da li zbog cene ili ko zna čega, uglavnom stoji na policama i skuplja prašinu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online