Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 25.12.2016.
16:10
alo.rs A

Aca Lukas u problemu: Sud naredio privođenje?

Prekršajni sud u Beogradu izdao je naredbu za privođenje pevača Aleksandra Vuksanovića zvanog Aca Lukas (48) zbog neodazivanja na pozive za suđenja na kojima se tereti za dva saobraćajna prekršaja, saznaje "Alo!". Osim ta dva, protiv pevača se zbog ugrožavanja bezbednosti u javnom saobraćaju vodi još šest postupaka!

N. Đurović
Ne odaziva se na pozive za suđenja: Aca Lukas

Naime, sud je dao nalog policiji da privede Lukasa u sud čim ga locira na kućnoj adresi, pošto još od marta ove godine uspešno izbegava da primi poziv.

- Lukas se tereti za dva prekršaja, koje je počinio u martu ove godine. U jednom postupku je optužen za prekoračenje brzine u naselju, a u drugom jer je vozio iako je imao zabranu da upravlja vozilom u određenom vremenskom periodu. Pošto se nije odazvao sudskim pozivima, dali smo nalog policijskoj stanici u opštini u kojoj živi da bude priveden na suđenje - kaže sagovornik lista iz suda.

Osim ova dva prekršaja zbog kojih je izdat nalog za privođenje, popularni pevač ima još šest suđenja za nepoštovanje saobraćajnih propisa, pa je tako, za sada, jedan od rekordera sa naše estrade po broju prekršaja.

- Lukas je optužen i za prekoračenje brzine u novembru 2015. godine i u tom postupku mu, ako se dokaže njegova krivica, preti novčana kazna od 100.000 do 120.000 dinara, 14 kaznenih poena i zabrana upravljanja vozilom u određenom periodu. Takođe ga, zbog brze vožnje, očekuje suđenje za saobraćajni prekršaj iz maja 2015. godine. Međutim, taj postupak je trenutno u prekidu jer nisu mogli da ga pronađu, a biće nastavljen kada mu uđu u trag - navodi izvor "Alo!".

Da Lukas voli da nagazi papučicu za gas, svedoči i prekršajna prijava koju je protiv njega podnela beogradska policija u februaru ove godine.

- To nije sve. On još ima dva procesa za saobraćajne prekršaje iz maja ove godine. Verovatno će se izvući za prekršaj koji je počinio u januaru 2015. To suđenje je u prekidu i preti mu zastarevanje jer će uskoro proći dve godine od pokretanja postupka - kaže izvor.

Ipak, folker je ranije malo više poštovao zakon, pa je tako iskeširao 40.000 dinara za pet kazni.

- Za tri prekršaja počinjena 2012. platio je ukupno kaznu 16.000 dinara. Presudom iz 2014. bio je osuđen zbog brze vožnje u 2013. novčano na 8.000 dinara, mesec dana zabrane upravljanja vozilom i upisana su mu četiri kaznena poena. Zbog nedavanja podataka o osobi koja je vozila njegov automobil 2012. platio je kaznu od 15.000 dinara - navodi sagovornik lista.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online