Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 01.08.2017.
07:44
S. Đurić - Vesti A

"Mila" je pomerila standarde

Posle tri godine Željko Samardžić (61) obradovao je publiku novim albumom "Mila". Kako kaže, ovaj CD je je njegovo najzrelije ostvarenje kojim se ponosi.

A. Čukić
Skockao mozaik uspeha: Željko Samardžić

Angažovao je brojne kvalitetne muzičare sa naših prostora, ali i iz Amerike, što je doprinelo kvalitetnom zvuku.

- Mislim da je "Mila" pomerila moje standarde kako u produkcijskom tako i u interpretativnom smislu. Verujem da će publika to prepoznati. Žene su uvek bile moja tema i inspiracija i čini mi se da su za nijansu zaslužnije što su moje pesme postale toliko voljene. I iz naslova novih numera se može videti da su posvećene damama - kaže Samardžić, koji se poslednjih godina retko pojavljivao u medijima.

Ali, njegov uspeh nikada se i nije merio pojavljivanjem u novinama, već kvalitetnim pesmama.

- Nijedan uspeh ne dolazi preko noći. Dakle, jedan od razloga je sigurno dugogodišnje iskustvo i ulaganje na razne načine. Ja sam uvek voleo da pevam, a bog mi je dao taj blagoslov da pevanjem mogu preneti nešto lepo i pozitivno što ljudima prija i usreći ih bar na momenat. Mogao bih da nabrojim još mnogo faktora koji su doprineli da se skocka taj mozaik mog uspeha. Međutim, najteži deo jedne karijere je kako je održati i voditi da ona traje kao, recimo, moja. Meni se, srećom, sve izdešavalo u 40 i nekoj. To su ozbiljne godine, pa sam verovatno i zbog toga umeo više da cenim sopstvenu karijeru i ne pravim gluposti kakvima smo svi skloni kao mladi - kaže poznati pevač koji je do sada imao brojne nastupe, ali neki koncerti se posebno pamte.

Mašta o Olimpiji

- Često izjavljujem da sam ponosan na činjenicu da sam pevao u svim velikim i prestižnim prostorima širom bivše Jugoslavije. To su reference na koje sam ponosan i biću još ponosniji ukoliko ih ponovo posetim i ispunim mojom cenjenom publikom. Naravno da bi mi laskalo da stanem na scenu jedne pariske Olimpije i moja mašta me ne sputava u takvim željama - otkriva Samardžić.

- Jedan od tih nastupa je sigurno moj prvi solistički koncert u Centru Sava, pa nastupi u arenama širom regiona, ali ne mogu da zaboravim i neke svirke s početka karijere kada sam zore dočekivao na barskoj stolici uz pesmu i neizbežni viski. Muzika me napravila ovim što jesam.

Toliko mi je dala da bez razmišljanja praštam ukoliko mi je nešto i uzela. Mislim da su srećni ljudi koji znaju da uživaju u muzici, a još su srećniji oni kojima je bog dao talenat da muziku stvaraju i prenose je drugima.

Ljubav na prvi pogled

Tokom svoje uspešne i bogate karijere Samardžić je imao brojne hitove, koji se i danas rado slušaju. Iako pevači nerado izdvajaju koje svoje pesme posebno vole, on nema taj problem.

- Numera "Mila" je moja ljubav na prvi pogled, zatim pesma "Pokaži mi šta znaš" ima posebno mesto u mom repertoaru zato što je Marina Tucaković posvetila mojoj ženi i ta veza joj daje posebnu težinu i za mene. Volim hit "Sipajte mi još jedan viski" koja je moja pevačka lična karta i za koju sam na Budvi 95. god dobio nagradu za interpretaciju. Sećam se da sam tu pesmu otpevao u studiju u 9 ujutro nakon duge, neprespavane noći u jednom klubu gde sam radio. Ova pesma često bude ključ za neke uspomene zaključane u ormanu tog vremena.

Koncerti od jeseni

Iako je novi album "Mila" objavio tek pre neki dan, Željko uveliko planira i koncertnu turneju. Poput svetskih zvezda na njegovom zvaničnom sajtu svako ko bude kupio i "preuzeo" novi album dobija i ulaznice za koncerte bez obzira na to da li će biti u Srbiji, regionu ili inostranstvu.

- Planiram da negde na jesen krenemo sa koncertnom aktivnošću i to na najvišem produkcijskom nivou. Nadam se da će moja publika u međuvremenu naučiti i zavoleti "Milu" i kao i ostale pesme sa albuma, pa ćemo ih zajedno sa starim hitovima pevati širom regiona i dalje. Biće i koncerata u dijaspori, naravno. Verujem da će, kao i do sada, Beograd biti polazna tačka jedne velike i uspešne turneje - kaže Samardžić.



 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online