Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 18.11.2017.
08:11
E. V. - Vesti A

Ceca treštala u Tuđmanovom domu

U Splitu se već danima ne stišava skandal oko pesmama Cece Ražnatović uz koje su ludovali studenti na Brucošijadu u domu "Franjo Tuđman".

Z. K. Munja
Ja se bavim muzikom: Ceca Ražnatović


Hrvatska javnost se podigla na noge, internet gori od komentara "da je neprimereno da se čuju pesme Arkanove udovice u domu koji nosi ime prvog hrvatskog predsednika". Studentski odbor, koji je učestvovao u organizaciji Brucošijade, sada pere ruke od svega i tvrdi da nisu znali kakve će pesme svirati bend koji je pored Magazina angažovan za žurku.

Ni kriva ni dužna, srpska folk zvezda se ponovo našla u centru skandala i to samo zato što splitski studenti vole njene pesme.

Hit na Ju tjubu

Da priče kako su Cecine pesme veliki hitovi i u Hrvatskoj nisu samo prazne priče, svedoče i podaci sa Ju tjuba. Naime, numera "Autogram" imala je višemilionske preglede u Hrvatskoj. Ona po broju pregleda često prestigne i najpolularnije hrvatske pevače kao što su Severina i Jelena Rozga, koje bez problema dolaze u Srbiju, iako je srpska snajka Severina svojevremeno javno podržavala Tuđmana. Ali, takvi su Srbi, brzo zaborave.

I nije prvi put da se Hrvati licemerno ponašaju posebno kada je u pitanju Ceca, kojoj je jedini greh što je Arkanova udovica. Javno ona je satnizovana, privatno je već druga stvar. Već godinama njeni hitovi trešte na hrvatskom primorju i privatnim žurkama, čuju se po kafićima, trešte iz automobila Zagrepčana. Više puta se spekulisalo da će Ceca čak i zapevati u Zagrebu, a jednom prilikom mediji su išli dotle da su preneli kako joj je ponuđen stadion Maksimir i ček na kome sama treba da upiše sumu za koju bi došla da peva u Zagreb.

- Celog života sam se bavila isključivo muzikom, pevam najlepše ljubavne pesme, ali nemam ambicije da nastupam ni u Zagrebu, niti u Sarajevu. To je moja odluka i ništa se tu nije promenilo - rekla je više puta Ceca, čije je ime čak stavljeno na listu nepoželjnih u Hrvatskoj u narednih deset godina, što je folk zvezdu slatko nasmejalo.

Ulaznice ispod žita

I dok hrvatski mediji uporno pokušavaju da marginalizuju Cecu, na njene nastupe u susednoj Sloveniji redovno dolazi veliki broj njenih fanova iz Hrvatske. Tako je na parkingu ispred dvorane Gospodarsko rastavišče u kojoj je Ceca pevala krajem maja u Ljubljani bilo parkirano na desetine automobila sa zagrebačkim tablicama. Bio je tu, kako su primetili slovenački mediji, "ceo Zagreb", hrvatska zlatna mladež, deca tajkuna i političara, svi koji u Hrvatskoj ne smeju ni da pomenu da slušaju njen pesme. U Zagrebu su se ulaznice prodavale ispod žita i preko portala namenjenog prodaji svega i svačega, ali je stranica ubrzo ugašena i prodaja prekinuta. Ali to nije sprečilo njene fanove da dođu i uživaju u njenim hitovima.

- Svuda putujem avionom, pa nemam potrebu čak ni tranzitno da prođem kroz tu zemlju. Moji putevi ne vode tamo, uzalud je svima da me zabranjuju, moja publika iz Hrvatske uvek nađe put do mene. Nije mi jasno zašto su se mučili da me zabranjuju kad ja svojevoljno ne želim ni da uđem u Hrvatsku - poručila je Ceca.

 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online