Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 19.12.2017.
08:12
S. Đurić - Vesti A

Milioni već čuli nove pesme

U danima kada slavimo jubilej, 25. godina postojanja "Vesti" ugostili smo naše brojne prijatelje, među kojima je bio i Saša Matić. Popularni pevač poznat po svojoj duhovitosti u opuštenom druženju podelio je sa nama brojne anegdote, ispričao vic. Saša je nekada verodostojno imitirao kolege, ali to ne praktikuje više.

N. Đurović
Ništa ne može da ga iznenadi: Saša Matić

- Ne radim to više jer kao da je postalo neko pravilo kada se nađem u nekom društvu moram da imitiram. Sa Acom Pejovićem je uvek zabavno. Zovem ga jedan dan na telefon ne javlja se. Zovem sutra, prekosutra, opet ništa. I ja kažem: "Ma idi, bre čoveče i ti i tvoj telefon, ako hoćeš javi se, ako nećeš u redu. Što ja tebe zivkam danima, a ti se ne javljaš." Prođe nekih sedam, osam dana i sad on zna da je kriv. Zvoni meni telefon, kad on. Ne kaže on ni brate, ni halo, ni dobar dan, ni pomoz" Bog, nego ja njemu odmah: "E brate." A on će meni: "A što se to ne javljaš brate". Napad je najbolja odbrana - priča uz osmeh Matić.

Ako je suditi po onoj staroj da se "po jutru dan poznaje" novi album pevača Saše Matića "Ne bih ništa menjao" za samo nekoliko dana postao je hit i broji milionske preglede. Duetska numera "Lažov notorni", koju je snimio sa Cecom Ražnatović, za dve nedelje, prešla je cifru od šest miliona pregleda.

Komponuje za kolege

- Moja kompozicija je "More tuge" koju sam snimio kao duet sa Severinom. Na album sam hteo da stavim još jednu pesmu, ali nešto smo kasnili sa aranžmanom, i tako. Komponovao sam pesme i za Zvezde Granda - Harisa Berkovića, Amara Jašarspahića Gileta, i sada za Daniela Ahmetovića, radio sam i za OK bend - nabraja Matić.

- Ja sam Beogradsku arenu 2016. godine rasprodao mesec dana pre koncerta i svi su me tada pitali jesam li očekivao. Iskren da budem nisam, tako da me posle toga u pozitivnom smislu ništa ne može iznenaditi. Na koncertima već sviram nove pesme "Idemo anđele", "Prejako", "Ne bih ništa menjao", "Dva bih te života voleo". Naravno, publika mi traži i duet "Lažov notorni" pa moram da pevam i svoj, i Cecin deo. Ali dobro, hendlujem ja to zasad kako treba - kaže Saša, koji je sve uspešniji kao kompozitor.

- Ja nekad kažem u šali, da mi koji se bavimo i kompozitorskim poslom pravimo pesme za druge, a za sebe ne. To vam je kao kad imate vodoinstalatera kod kuće koji svugde popravlja sudopere, slavinu, samo kod njega curi voda. Tako je to kod mene, svima sam pisao, samo sebi nikako da napišem neku pesmu.

Gust raspored

Iako mnogima život pevača izgleda lepršavo i lepo, zapravo nije lako. Zbog brojnih obaveza često odsustvuju od kuće, pa će tako i predstojeće novogodišnje praznike provesti daleko od porodice.
- Već 20. decembra letim za Ameriku. Pre toga imam ne znam ni ja koliko obaveza i posla u Srbiji. Imam koncert 22. decembra u Sent Luisu, 23. u Njujorku, 24. u Atlanti, 25. u Jutici, 29. u Torontu, 31. u Čikagu, a 1. januara sam u avionu, ako ovi moji ne pogode neku svirku na putu nazad. Već 2. januara sam u Beogradu, 3. sviram u Tesliću, 4. na Zlatiboru, 5. u Paraćinu i 7. sviram u Budvi u Trokaderu. To je kraj decembra i početak januara. Iskren da budem nekad mi treba malo odmora, pa kažem mom timu: "Aman, ljudi dajte mi malo predaha ne mogu više." Kad je grlo u pitanju moram dosta da spavam, pa spavam u avionima, kolima, gde god uhvatim priliku ja spavam. Ali dešava se da dođe zamor materijala, pa sam planirao da 31. januara odem na neki odmor u neke toplije krajeve. Volim more, volim leto. Zima može pored mene da prođe sad, ali odmah - kaže Saša.

 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online