Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 28.12.2017.
00:55
S. Đurić - Vesti A

Najteže je ostati na vrhu

Ana Bekuta (58) završava novi album, priprema se za novogodišnji nastup, kao i koncerte koji slede u prvim danima 2018. godine. Za najluđu noć peva u Podgorici, a već sutradan je u Šapcu.

V. Sekulić
Imala sam i sreće: Ana Bekuta

- Mnogo radim i malo sam umorna, ali to je nešto što ja volim. Već 32 godine profesionalno se bavim pevanjem, pa vidite koji je to period. Nekad imaš više, nekad manje posla, ali opstati svih ovih godina je najveći zadatak i izazov. Ali, taj uspeh nije bio samo u mojim rukama. Ubeđena sam i verujem u to da je bilo i u božjim rukama, bez obzira na to koliko ja tu pevala i radila.

Mislim da sam imala sreću da u pravim trenucima dođem do kompozitora koji su imali prave pesme za mene - kaže Ana Bekuta i ističe da je ponosna što karijeru nije gradila na skandalima već kvalitetnim pesmama i glasom.

Nisam rob društvenih mreža

Ana je veoma aktivna i na društvenim mrežama.
- Društvene mreže su u mom poslu veoma važne. Imam vremena da komuniciram s publikom putem njih kad se vraćam sa nastupa. Imaju društvene mreže i dobrih i loših strana, ali u mom slučaju preovlađuju dobre. Bitno je ne robovati im, nego ih koristiti.

- Ne pevam sve i svašta i nikad nisam potcenjivala publiku, niti podilazila bilo kome. Uvek sam vodila računa da moje pesme budu za sva vremena, nikada nisam kalkulisala da li će biti hitovi ili ne. Imam visoke kriterijume kada biram pesme, a publika je to prepoznala i sada me nagrađuje time što pune koncertne hale u kojima nastupam - kaže Bekuta i ističe da se ozbiljna karijera ne može napraviti na skandalima.

V. Sekulić
Saradnici: Ana Bekuta, Saša Milošević i Mlađan Dinkić

- Danas nije teško postati popularan, ali je teško to ostati. Veoma sma ponosna i srećna zbog toga što se moje pesme ne zaboravljaju, jer hit ima težinu samo ako postane evergrin.
Ona ističe da je karijeru gradila u vreme kada je narodna muzika bila u zapećku, a opet je uspela.

- Imala sam veliku sreću da snimim lepe pesme koje su živele i ostale u narodu. Nije bilo lako sve ove godine, mnogo sam učila. Volim da radim i na svakom mom nastupu dajem i poslednji atom snage. I nije mi važno gde nastupam, da li je u pitanju diskoteka ili velika dvorana. Uvek sam bila verna svom stilu i pravcu i mogu da kažem da sam zaista ponosna na svoju karijeru.

Pesme od Dinkića i Ljajića

Posle tri godine pauze i albuma "Hvala, ljubavi" Ana će za koji dan objaviti novi CD "Ime sreće".

- Volela bih da se to desi pred samu Novu godinu, ali videćemo u ovoj trci s vremenom. Što je bilo do mene, ja sam uradila najprofesionalnije što je moguće, a uložila sam i mnogo ljubavi. Sada je na publici. Na albumu su radili i Mlađan Dinkić, Rasim Ljajić. Sve političari, ali da nisu imali dobre pesme, svakako ih ne bih uzela. Pevala sam "Baladu o majci" Rasima Ljajića, a Mlađan mi je napravio tri sjajne pesme, jednu brzu i dve balade. Po njegovoj pesmi "Ime sreće" se zove i kompletan album. Mare je pisao tekstove, a Dinkić je komponovao - kaže Ana i dodaje da njen emotivni partner Milutin Mrkonjić ne ume da komponuje.
- On je na svim drugim frontovima fenomenalan, ali, eto, Bog mu nije dao tu moć da komponuje. Ali, ima osećaj da proceni koja je pesma dobra.


 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online