Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 06.01.2018.
23:23
S. Đurić - Vesti A

Kako poznate ličnosti proslavljaju Božić: Kod tašte na ručak

Božić, najradosniji hrišćanski praznik u skladu sa tradicijom proslavljaju i poznate ličnosti. Mnogi pevači taj dan provode sa porodicom, mada ima i onih koji veruju da valja zapevati i raditi kako bi cela godina bila berićetna.

N. Đurović
Poštuje običaje: Ceca Ražnatović

- Božićne praznike proslavićemo u našem domu. Prošlogodišnji Božić bio je najradosniji u mom životu jer sam ga dočekala sa sinom u naručju, a ovaj je najlepši, jer je u pripremu obeležavanja praznika bio uključen i Jakov - rekla je Seka Aleksić. Ceca Ražnatović za Božić obavezno ode u crkvu.

- Vaspitana sam da sve običaje poštujem i da ih obeležavam onako kako tradicija nalaže. Veliki sam vernik, a Božić volim odmalena. Kada sam bila dete moji roditelji su uvek slavili krsnu slavu, obeležavali velike pravoslavne praznike i sve su to preneli na mene, pa sam i ja tako vaspitala svoju decu. Na ovaj veliki praznik ne idem kod roditelja, već Božić dočekujem kod kuće - kaže Ceca.

N. Đurović
Srećna: Seka Aleksić će praznike provesti sa suprugom i sinom

Marko Živić će tradicionalno Božić provesti u porodičnom domu u rodnom Kruševcu.

- Možda to nije uobičajeno, ali ja sam položajnik u svojoj kući. Inače, za Badnje veče od 18 časova u Kruševcu nema žive duše, ali sledećeg dana kafići počinju da rade od sedam ujutru i počinje celodnevna žurka - otkriva Živić.

Njegov kolega Tihomir Stanić božićne praznike će provesti u krugu porodice.

- Poslednjih nekoliko godina za Božić sam išao u moje rodno selo, kod mog brata od strica Milana, koji je jedini ostao da živi tamo u Šeškovcima na obali Vrbasa. Ali, ove godine ću izgleda kod tašte na božićni ručak - kaže Stanić.

Bilja Krstić Božić slavi sa porodicom, ali ne zapostavlja ni posao, pa već sutradan 8. januara ima koncert u Mostaru.

- Bistrik i ja baš vodimo računa o datumima. Prošle godine na Badnji dan objavili smo album "Svod" i posrećilo nam se. Mnogo volim božićne praznike, tu radost koju volim da podelim sa decom, zato bi sa najmlađim polaznicima radionice Bistrik trebalo da nastupim ispred Hrama Svetog Save u sklopu božićnog programa - kaže Bilja.

Radost kroz liturgiju

Glumac Ivan Bosiljčić još pamti Božiće koje je kao dete slavio sa svojom porodicom. Danas običajima uči svoju ćerkicu Ninu.
- Za svaki veliki praznik trudimo se da porodično odemo u crkvu i uvek se radujemo Božiću kroz liturgiju. Posle toga ide božićni ručak i mi uvek namestimo da novčić iz česnice dobije naša ćerkica Nina. Osim novčića Jelena u česnicu stavi i kukuruz za zdravlje, pšenicu za sreću, zrno pasulja, tako da svako od nas dobije ponešto. Iskren da budem meni više prija božićna radost od novogodišnje euforije - iskren je Bosiljčić.

Pesma za Stupove

Tradicionalno i ove godine brojni poznati pevači učestvovali su u akciji Obnovimo sebe, podignimo Stupove. Zajedno sa decom snimili su božićnu pesmu i spot "Hristov rođendan".

Stihove Svetog vladike Nikolaja i protinice Violete Sandić, koja je i autor muzike, otpevali su Leontina Vukomanović, dečji horovi Stupovi i Čarolija, Jelena Tomašević, Nikola Rokvić, Sergej Ćetković, Željko Vasić, Jovana Barać, protojerej Radomir Sandić i sama protinica Violeta. Spot je sniman u hramu Svetog Jovana Vladimira u Beogradu i manastiru Đurđevi stupovi u Starom Rasu, a u njemu su nastupila i deca pevača, članovi pevnice i dečje pevnice Stupovi, kao i muzičkog sastava Stupovi.

Sergej Ćetković je deci poželeo srećan i blagosloven Božić, mnogo zdravlja, radosti, osmeha, sreće i igre, a Jelena Tomašević da im sve bude zdravo, radosno i blagorodno.

 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online